11:13:43 29.03.2024
Stiri

VIDEO // Numărul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 125: R. Moldova trece la SCENARIUL DOI

Social 24.03.2020 17:22 Vizualizări2347 Autor: Ziarul National
VIDEO // Numărul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 125: R. Moldova trece la SCENARIUL DOI


Autoritățile anunță încă 16 cazuri noi de COVID-19 în R. Moldova. Astfel, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 125.



Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că trei dintre cazurile înregistrate astăzi, după efectuarea a 104 probe, vizează persoane revenite din Franța, Ucraina și Marea Britanie.

Totodată, această cifră nu include cei patru angajați ai Spitalului Clinic Republican care s-ar fi infectat cu COVID-19, iar noul coronavirus a fost confirmat în cazul lor la un laborator privat. Dumbrăveanu anunță că cele patru persoane vor fi testate repetat în cadrul laboratorului Angenției Naționale pentru Sănătate Publică, singurul din R. Moldova acreditat de către Organizația Mondială a Sănătății.

Prezent la ședința Centrului Unic de Comandă, șeful statului Igor Dodon a declarat că R. Moldova a trecut la scenariul doi în ceea ce privește pandemia de COVID-19, odată ce numărul cazurilor confirmate a trecut de 100. Oficialul dă asigurări că sistemul medical este pregătit să facă față acestei crize.




Totodată, Dodon a îndemnat populația „să nu se sperie de armată”, după ce astăzi mai multe blindate și soldați înarmați au ieșit pe străzile Chișinăului, la puțin timp după ce președintele a semnat decretul de mobilizare a Armatei Naționale pentru gestionarea crizei legate de pandemia de COVID-19.

„Nu trebuie să vă sperie armata, soldații pe care îi vedeți pe străzile municipiului și mâine vor fi și în alte orașe. Eu sunt doar pentru a ajuta lucrătorii din Poliția”, a declarat Dodon.

De asemenea, Dodon a afirmat că Poliția a pedepsit deja 86 de persoane fizice și juridice, primele pentru că nu au respectat carantina impusă de autorități, iar celelalte - că au continuat să desfășoare activitate economică.

Șeful statului a îndemnat populația să evite locurile publice și să nu iasă din case fără motive întemeiate.

„Am decis să înăsprim unele restricții pentru populația R. Moldova. Noi suntem deja la etapa scenariului doi, care prevede înregistrarea de la 100 până la 400 - 500 de cazuri de COVID-19. Noi suntem pregătiți, la fel cum suntem pregătiți și pentru celelalte scenarii. Dar pentru a preîntâmpina răspândirea în continuare a coronavirusului, trebuie să întreprindem măsuri mai dure. Categoria de vârstă cea mai expusă riscului sunt oamenii în etate. Noi toți suntem supuși acestui risc, dar ținând cont că oamenii în vârstă mai greu trec prin această pandemie, evident că cerem oamenilor în etate, de la 63 de ani în sus, să nu iasă din domiciliu fără motive importante”, a afirmat Dodon.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md