15:38:52 16.04.2024
Stiri

Președintele a mobilizat ARMATA, dar îi liniștește pe cetățeni: „Nu trebuie să vă sperie. Persoanele în etate, de la 63 de ani în sus, să nu iasă din case”

Politică 24.03.2020 18:12 Vizualizări1854 Autor: Ziarul National
Președintele a mobilizat ARMATA, dar îi liniștește pe cetățeni: „Nu trebuie să vă sperie. Persoanele în etate, de la 63 de ani în sus, să nu iasă din case”


Președintele Igor Dodon, care a semnat astăzi un decret de mobilizare a Armatei Naționale în contextul crizei legate de pandemia de COVID-19, îi îndeamnă pe cetățenii R. Moldova „să nu se sperie”.

Exerciții de forță au avut loc astăzi pe mai multe străzi din capitală unde au fost plasate blindate și soldați înarmați, iar excesul de zel al autorităților este criticat de opoziție și numeroși internauți.

„Nu trebuie să vă sperie armata, soldații pe care îi vedeți pe străzile municipiului și mâine vor fi și în alte orașe, ei sunt doar pentru a ajuta lucrătorii din Poliție”, a declarat Dodon, după ședința Centrului Unic de Comandă.

CITIȚI și VIDEO // Pe timp de pandemie ca la RĂZBOI: Blindate și soldați ÎNARMAȚI, pe străzile din Chișinău

Șeful statului a îndemnat populația să evite locurile publice și să nu iasă din case fără motive întemeiate.

„Am decis să înăsprim unele restricții pentru populația R. Moldova. Noi suntem deja la etapa scenariului doi, care prevede înregistrarea de la 100 până la 400 - 500 de cazuri de COVID-19. Noi suntem pregătiți, la fel cum suntem pregătiți și pentru celelalte scenarii. Dar pentru a preîntâmpina răspândirea în continuare a coronavirusului, trebuie să întreprindem măsuri mai dure. Categoria de vârstă cea mai expusă riscului sunt oamenii în etate. Noi toți suntem supuși acestui risc, dar ținând cont că oamenii în vârstă mai greu trec prin această pandemie, evident că cerem oamenilor în etate, de la 63 de ani în sus, să nu iasă din domiciliu fără motive importante”, a afirmat Dodon.

CITIȚI și Dodon, pus la ZID după ce a scos soldații cu ARMAMENT greu în stradă: „Olecuță de probleme cu nasul... Poate vrea să ÎMPUȘTE VIRUSUL între ochi?”

Președintele Igor Dodon a mai anunțat că autoritățile iau în calcul adoptarea unor măsuri și mai stricte, cum ar fi, de exemplu, interdicția de a părăsi domiciliul de către mai multe persoane în același timp.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md