/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

În luna aprilie, vârstnicilor li se vor aduce pensiile acasă, doar ca aceștia să nu părăsească locuințele

missing
23 martie 2020, ora 23:00

Pensiile, alocațiile sociale și alte plăți pe care le primesc vârstnicii din Republica Moldova vor fi distribuite în luna aprilie direct la domiciliu, pentru ca persoanele în etate să nu fie nevoite să iasă din casă. Decizia a fost luată azi, de către membrii Comisiei pentru Situații Excepționale.

„Să evităm aglomerarea vârstnicilor la bănci și oficiile Poștei Moldovei”, a spus Chicu.

Pensiile și alocațiile vor fi fi distribuite de angajații Poștei Moldovei, începând cu data de 1 aprilie, a mai spus premierul.

„Ne adresăm persoanelor în etate de a nu părăsi domiciliul fără necesitate stringentă. Vom acorda tot suportul prin intermediul angajaților MAI și a Autorităților Publice Locale pentru a-i asigura cu totul de ce e necesar și în cazul pensiilor deja acest lucru, doar ca persoanele în etate să stea la domiciliu în această perioadă”, a spus Ion Chicu.

Menționăm că persoanele în etate sunt cele mai expuse riscului de a avea complicații în urma infecțiilor de coronavirus, complicații care ar putea duce la decese.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram