/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/VIDEO/ Pacienta acuzată că ar fi molipsit mai multe persoane, după ce a făcut o petrecere de ziua ei, spune că informațiile sunt false

missing
23 martie 2020, ora 23:24

Carantină și nu prea, la Sîngerei. Primarul orașului se plânge că autoritățile raionale nu permit ca o localitatea să intre în carantină, deși sunt deja trei cazuri confirmate de coronavirus, iar alte două persoane suspecte au fost transportate astăzi la spital. Edilul susține că au fost puse doar două puncte de control la intrarea și ieșirea din oraș. Iar femeia acuzată că a molipsit și alte persoane, după ce a dat o petrecere de ziua ei, vrea să-și facă dreptate.

Primarul orașului Sângerei, Arcadie Covaliov, se arată indignat că măsurile de protecție indicate într-o hotărâre pe a semnat-o la finele săptămânii trecute nu sunt aplicate, pentru că nu a fost de acord Comisia raională pentru Situații Excepționale. Primarul mai spune în loc să fie restricții dure în oraș, așa cum a cerut el, astăzi și-au reluat activitatea mai multe magazine, conform deciziei Guvernului. Nu am reușit să aflăm poziția comisiei.

„Eu cer carantină serioasă, dar astăzi a intrat în vigoare dispoziția nr. 2 a Comisiei care prevede deschiderea magazinelor”, spune primarul

Iar femeia din Sângerei, care a fost acuzată săptămâna trecută de autorități că în loc de carantină a dat o petrecere de ziua ei cu mai mulți invitați, neagă informațiile și vrea să-și facă dreptate.

PACIENTĂ, RARONUL SÎNGEREI: „Nu știu de unde atâtea informații false? Pentru ce sa-mi pună amendă? Lasă să se ducă să întrebe toată mahalaua că nu am fost nicăieri”.

Aceasta bănuiește că ar fi luat infecția din autobuzul în care a venit din România acasă: „Pe la Vama Sculeni am venit (…). Nimeni nu ne-a preîntâmpinat. Copiii i-am lăsat la București și eu am venit acasă. În Anglia, la aeroport ne-au controlat la monitor și tot era bine”.

Acum, femeia este internată la Spitalul de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” într-o boxă în care sunt în total cinci persoane. Femeia spune că speră să fie externată cât mai repede și să meargă acasă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram