/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Chișinăul, fără troleibuze. Transportul public suspendat pe parcursul zilei a nemulțumit unii chișinăuieni

23 martie 2020, ora 23:52

Deși autoritățile au anunțat suspendarea transportului public din capitală, între orele 10 și 16, mai mulți chișinăuieni au continuat astăzi să aștepte la stații. Unii din ei au fost solidari cu decizia primării de a opri traficul, iar alții au fost de-a dreptul furioși: „Nu e transport, iar eu cu ce să ajung la Botanica? Să urc pe bicicleta lui Ion Ceban? El s-a gândit la asta?”.

Chiar dacă circulația transportului public a fost oprită între orele 10 și 16, stațiile din capitală nu au fost goale nici pentru o clipă.  Pe acest bărbat l-am întâlnit pe strada Kiev, a mers dimineața devreme să își achite serviciile comunale, însă din cauza rândului creat, s-a eliberat în timpul când traficul de transport public era deja suspendat: „Nu poți să-ți rezolvi problemele în aceste ore și să te întorci acasă. Nu știu, cred că primăria nu face față”.

Nu este de acord cu decizia autorităților nici această femeie. Ea este lucrător social și din cauza suspendării traficului, este nevoită să înfrunte pe jos o distanță mare în fiecare zi: „Soluția ar fi să continue transportul să meargă. La ce încurcă transportul? Avem haine, avem măști, ne protejăm, iar celor care nu poartă mască și nu se protejează, ar trebui să le fie interzis accesul în transport”.

Am întâlnit la stații și oameni care sunt de acord cu decizia autorităților municipale.

Chiar dacă acum îi este mai greu să ajungă acasă, acest pensionar spune că inițiativa de a opri circulația este o măsură binevenită în perioada de epidemie: „Poate așa e mai bine pentru oameni, nu cunosc atât de bine medicina, dar pare că e destul de periculoasă situația. E foarte greu, am plecat dimineața la lucru și acum nu am cu ce să mă întorc acasă”.

Ieri, autoritățile au anunțat că începând cu ziua de astăzi, transportul public din Chișinău va circula dimineața de la ora 5:30 până la 10 și seara de la ora 16 până la 20. Restricțiile de circulație anunțate de autoritățile municipale sunt luate în contextul preveniri infecției cu COVID-19.

Reporter: Alex MACOVEI
Imagini: Todor BIGU

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram