Autoritățile au luat 40 de măsuri noi în lupta cu noul coronavirus

by D M
Distribuiti mai departe...

Guvernul implică Armata Națională în lupta cu noul coronavirus și interzice accesul cetățenilor în locurile publice. Măsurile suplimentare se aplică din 25 martie și au fost anunțate de premierul Ion Chicu, după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale. 

“Colaboratorii MAI și cei ai Ministerului Apărării vor urmări respectarea decizieii și implementarea ei în practică. Este necesar la această oră să implicăm Ministerul Apărării, trebuie să antrenăm forțele armate pentru menținerea ordinii și acordarea de suport MAI pentru implementarea deciziei”, a spus Chicu.

De asemenea, pe parcursul lunii aprilie se va organiza distribuirea la domiciliu a pensiilor și a altor plăți pentru a evita aglomerarea  persoanelor în etate la poștă și la bănci.

Se interzice aflarea persoanelor vârstnice în spații publice: cu excepția interesului de serviciu, serviciului medical care nu poate fi amânat, cumpărarea alimentelor, etc. Noi le vom asigura cu toate cele necesare, doar ca să stea acasă în această perioadă”.

Acțiunile întreprinse de vizează și activitatea benzinăriilor, care nu vor mai putea comercializa cafea și alte băuturi pentru a evita concentrarea mai multor persoane într-un singur loc.

Marea majoritate a stațiilor PECO prestează și alte servicii. Este interzis să se vândă cafea. Evitarea aglomerării cetățenilor este cea mai bună metodă de a opri virusul”, a spus Chicu.

Până acum, în Moldova au fost înregistrate 109 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Astăzi, au fost anunțate 15 cazuri noi, iar cele cu transmitere locală le depășesc deja pe cele de import, raportul fiind de 11 la 4.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.