Mai multe magazine care comercializează dezinfectanți, piese de de schimb și produse agricole, își reiau activitatea începând de astăzi

Începând de astăzi, mai multe magazine își reiau activitatea. Este vorba despre cele care comercializează dezinfectanți, piese de de schimb și produse agricole. Anunțul a fost făcut de președintele țării, Igor Dodon, după ședința cu conducerea de vârf a țării.

„Începând de astăzi se scot restricțiile pentru activitatea anumitor tipuri de magazin, este vorba de comerțul cu dezinfectanți, piese de schimb auto pentru tehnica agricolă și magazinele agricole, Este vorba de asigurarea procesului necesar în agricultură, adică magazinele agriocle unde sunt semințe, îngrășaminte și tot ceea ce este necesar în agricultură, piesele agricole, anume piesele de schimb pentru tehnica agricolă, cât și magazinele care vând dezinfectanți. Atunci când s-au restricționat, practic pe unele capitole, am avut o creștere de preturi, pentru că o bună parte a magazinelor care vindeau dezinfectanți și alte tipuri de produse necesare, prețurile s-au dus în dus”, a declarat președintele.

Pe 15 martie, premierul Ion Chicu a anunțat că toate punctele comerciale cu amănuntul își vor sista activitatea. Excepție fiind doar magazinele alimentare, farmaciile și stațiile PECO.

Totodată, Comisia extraordinară pentru sănătate publică din 18 martie 2020, la prima ședință de la instituirea stării de urgență națională a decis că, de luni, 23 martie, să fie reluate mai multe activități de comerț cu amănuntul. Este vorba despre: magazinele specializate în vânzarea articolelor sanitaro-igienice, magazinele agricole, magazinele specializate a pieselor de schimb.


Pub