(video) Românii au Talent: Momentul emoționant de poezie al unei moldovence: „Întind palma mea în semn de pace...”

Tânăra Laura Muruzuc, originară din Republica Moldova, a reușit să oprească timpul la Românii au Talent, ediția din 2020, datorită sincerității și simplității sale cu care a recitat poezia „Plug”, o compoziție proprie despre câmp, un „câmp în care omul se încearcă, crește, se trece”, așa cum a descris videoul de pe youtube chiar autoarea versurilor. Tânăra a reușit să copleșească prin vers și a obținut patru de „DA” din partea juraților.

Foto: https://www.youtube.com/captură video

Publicul, la fel ca și jurații, au ascultat cu sufletul la gură întreaga compoziție, iar la final au ovaționat și au scăldat-o în aplauze pe Laura Muruzuc.

Am văzut, de când sunt aici, vreo trei-patru încercări de a rosti texte. Dintr-un ifos de neînțeles pentru mine și gratuit, toți îmi spuneau spoken words și eu le spuneam „ziceți-i simplu „poezie”, dacă este”. Nu credeam că în 2019, la sfârșit, o să văd un om atât de simplu atât de curat și de sincer, și de direct, de parcă ai fi de 200-300 de ani. Să scrii cu atâta curaj o poezie în întreaga ei definiție, numai din sătulețul ăla al tău mai poate să fie conservată sinceritatea, fragilitatea și puritatea cu care ai spus ce ai aveai de spus. Pentru mine este un dar rar și de neprețuit ce ai făcut tu acum”, a precizat Florin Călinescu.

„Simt că orice aș spune e prea puțin. Poezie!”, a adăugat Andi Moisescu.

„Eu îți voi rămâne recunoscător pentru totdeauna, pentru că tocmai ai dărâmat un mit. Am fost așa dezamăgit de poezie și de interpretare până acum și ai venit tu și într-un film frumos m-ai purtat. Mi-a plăcut. Patru de „DA”. Mergi în etapa următoare!”, a conchis Mihai Petre.


Pub