Șapte dintre studenții UTM care au trecut testul la Covid-19, izolați în odăi separate. Căminul în carantină și împrejurimile - dezinfectate

O parte dintre studenții universității UTM testați la Covid-19 și care s-au dovedit a fi sănătoși au fost plasați în odăi separate, în alt cămin decât cel care se află în carantină. Iar cei care au avut posibilitatea, au plecat de la spital direct acasă. Anunțul a fost făcut de șefa Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei, Tatiana Bucearschi, în cadrul ședinței de astăzi a serviciilor municipale.

„La căminul nr. 1 al UTM, unde inițial erau 103 persoane, la moment sunt 74 de persoane. Sunt studenți internați și celor la care nu s-a confirmat diagnosticul le-au permis să plece acasă, iar cei care nu au putut pleca acasă au fost cazați în căminul nr. 2. La ora 9.00 astăzi erau 7 studenți cazați, fiecare în odaie separată. La moment, acești studenți sunt monitorizați atât de lucrătorii medicali ai universității, cât și de Asociația medicală teritorială Rîșcani”, a informat șefa Direcției generale asistență socială și sănătate.

Studenții care au avut posibilitatea să plece acasă și-au primit lucrurile după ce acestea au fost dezinfectate cu soluții speciale, a menționat pretorul sectorului Rîșcani, Vlad Melnic.

Totodată, căminul plasat în carantină, dar și împrejurimile, sunt dezinfectate zilnic, pentru a evita o posibilă răspândire a virusului. „Ținem sub control situația cu carantina blocul căminunului nr1 al UTM. Un echipaj de poliție este de gardă 24 din 24 de ore, este verificată asigurarea normelor de igienă, studenții sunt monitorizați telefonic, se verifică temperatura studenților și este dezinfectat blocul și împrejurimile nu doar cu utilaje de mână, dar și cu utilaje hako. Extindem măsurile și pentru alte cămine, ca să nu se răspândească problema”, a precizat Vlad Melnic.

Unul dintre căminele UTM a fost plasat în carantină după ce o studentă a fost diagnosticată cu Covid-19.

Peste o zi, circa 25 de studenți din căminul respectiv au fost transportați la spital cu febră.

După ce au fost supuși testului de laborator pentru Covid-19, tinerii au fost declarați sănătoși.


Pub