Compania „Rogob” solicită intervenția Guvernului de a plafona prețurile la carne în această perioadă

Compania „Rogob” a expediat o scrisoare pe numele Primului ministru, Ion Chicu, Ministrului Economiei şi Infrastructurii, Serghei Railean şi Ministrului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, Ion Perju, prin care informează că a fost notificată de producătorii autohtoni de carne despre intenţia de a majora cu 29,86% preţul la acest produs.

Foto: Rogob

Compania aminteşte în context de faptul că, chiar dacă criza cauzată de coronavirus a generat o creștere substanțială a cererii pentru anumite produse alimentare de primă necesitate, „Rogob” a venit public cu un apel de a nu admite creşterea preţurilor la produsele de importanţă vitală în această perioadă de maximă importanţă pentru ţară.

„În scopul protejării cetăţenilor Republicii Moldova, dar şi pentru a nu admite o posibilă creştere bruscă şi substanţială a preţurilor, considerăm că este absolut necesară, pe perioada activă a stării de urgenţă, plafonarea preţurilor la produsele de strictă necesitate, care fac parte din coşul minim de consum lunar, precum este carnea. O atare plafonare este impusă şi de faptul reducerii capacităţii de cumpărare a cetăţenilor, cauzată de limitarea dreptului la muncă, prin instituirea măsurilor de carantină. Mizăm mult pe implicarea Dvs. în acest sens şi vă mulțumim anticipat pentru suportul în soluţionarea unei probleme ce poate afecta populaţia Republicii Moldova în cel mai serios mod”, se spune în scrisoarea semnată de Directorul „Rogob”, Igor Roşca.

Serviciul de presă


// console.log('no ads situation')