Ultima oră: 15 cazuri noi cu Covid-19. Bilanțul a ajuns la 109

15 cazuri noi de Covid-19 au fost confirmate astăzi. Bilanțul a ajuns la 109, a anunțat ministra Sănătății Viorica Dumrăveanu.

„Astăzi au fost procesate 115 probe, dintre care 15 au ieșit pozitive. Avem în total 109 cazuri. 4 sunt de import, este vorba despre două persoane revenite din Franța, unul din Ucraina-Poceav, și Cehia, cu regret chiar dacă am solicitat ca persoanele să se abțină de la călătorii, este vorba despre o călătorie în Cehia realizată în perioada în care noi de fiecare dată am atenționat cetățenii. 11 cazuri sunt locale, o gravidă de la Ștefan-Vodă, caz de trasmitere locală, persoana a intrat în contact cu persoană care a fost în Ucraina, la Poceaev ”, a declarat ministra.

Totodată, ministra a mai anunțat și despre un alt medic care a fost testat pozitiv cu Covid-19.

„Cu regret, cum am menționat, dat fiind faptul că a fost ascunsă informația cu privire la faptul că persoana a intrat în contact cu o altă persoană revenită dintr-o altă țară unde sunt înregistrate cazuri cu Covid-19, mai avem caz de infectare în rândul personalului medical”, a mai spus ministra.

La moment sunt 10 persoane a căror stare de sănătate rămâne a fi gravă, iar astăzi o pacientă a fost transferată la Spitalul Clinic Republican.

Totodată, astăzi au fost prelevate și procesate mai multe probe de la studenții de la UTM, iar rezultatele au ieșit negative.

„Astăzi au mai fost prelevate probe și procesate în privința studenților de la UTM, ne bucură că nu mai avem extinderea cazurilor printre studenți, respectiv măsurile întreprinse sunt pro active pentru a preveni infectarea altor persoane”, a mai adăugat ministra.

Însă, astăzi au fost înregistrate 4 cazuri cu Covid-19 din regiunea din stânga Nistrului.


Pub