China a început testele pe oameni: Peste 100 de voluntari au primit dozele cu potențialul vaccin contra Covid-19

China lucrează la un vaccin pentru virusul care afectează toată planeta și a început deja să-l testeze pe subiecți umani. Peste 100 de voluntari au primit primele injecții cu substanța care ar trebui să ajute omenirea să se protejeze împotriva Covid-19.

Foto: ziarulunirea.ro

Subiecții care au primit vaccinul au fost împărțiți în trei grupuri, a câte 36 de persoane. Toți cei 108 voluntari sunt rezidenți permanenți ai Wuhan (orașul în care a izbucnit epidemia), cu vârste curpinse între 18 și 60 de ani.

După primirea dozelor din vaccin, voluntarii vor fi puși în carantină pe o perioadă de 14 zile. Ulterior, cercetătorii îi vor monitoriza pe aceștia pe o perioadă de șase luni, pentru a determina dacă există efecte adverse.

Cât de eficient ar fi acest vaccin împotriva noului coronavirus

Foarte mulți cercetători lucrează la dezvoltarea vaccinului, iar abordările sunt multiple. China a acordat prioritate dezvoltării vaccinurilor încă de la începutul epidemiei și a accelerat procesul care, în mod normal, ar fi durat mai mult.

În cazul vaccinului testat în China, partea interesantă este că persoanele nu trebuie neapărat să fie infectate cu SARS-CoV-2 după ce primesc vaccinul. În schimb, cercetătorii vor să testeze dacă se creează anticorpi și dacă voluntarii devin imuni la acest virus.

Noul vaccin testat pe cei 108 oameni este dezvoltat decompania CanSino Biologics Inc., în parteneriat cu Academia Militară de Științe Medicale din China. Inițial, vaccinul a fost testat pe animale și s-a dovedit a fi sigur pentru a putea continua testele pe subiecți umani.

Și Statele Unite lucrează la un vaccin în acest sens. Luni, 16 martie, o persoană din Statele Unite a primit o doză de potențial vaccin. Se numește Jennifer Haller, este o femeie în vârstă de 43 de ani din Seattle, și a devenit prima persoană care s-a oferit voluntar să testeze serul ce ar putea duce la stoparea răspândirii coronavirusului.


Pub