(video) Coronavirus în Moldova: 375 de biserici au încălcat măsurile impuse de autorități

Din peste o mie de biserici, care au fost ieri supravegheate de către polițiști, 375 au încălcat restricțiile impuse de autorități. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, după ședința Centrului Unic pentru Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul Covid-19.

„Din 1069 de lăcașuri sfinte, supravegheate ieri de polițiști, 375 au desfășurat servicii divine în interior, ceea ce este contrar regulilor stabilite. 382 s-au conformat, au desfășurat aceste slujbe în exterior, iar 305 au fost cei mai conștienti, fie le-au desfășurat fără participarea enoriașilor, fie nu le-au desfășurat deloc. Cele 375 care nu s-au conformat, denotă lipsă de responsabilitate. Noi o să discutăm în cadrul ședinței Comisiei Situașii Excepționale pașii următori, avem mare regret că slujitorii bisericii respectivi nu manifestă respect și înțelegere față de medici noștri, care luptă și repară erorile întregii societăți. Eu tare mult sper că nimeni din acei preoți care au oficiat acele slujbe, să nu se infecteze și să nu vină în instituțile medicale, să fie ajutați de medici noștri, pentru că medicii noștri vor avea respect si vor ajuta si vor avea o cu totul altă atitudine decât o au slujitorii biserici față de medici și nu o să îi trateze cu lingurița sau cu alte mijloace, o să îi trateze ca pe orice pacient”, a declarat Ion Chicu.

La data de 10 martie, toate manifestațiile publice au fost anulate.

Peste 3 zile, și anume pe 13 martie, Guvernul a anunțat, că slujbele în biserici vor fi interzise pentru două săptămâni.

Vineri, 20 martie, președintele țării Igor Dodon a anunțat că slujbele de duminică vor avea loc în curțile bisericilor, în aer liber, și doar respectând distanța socială.

Astăzi, au fost confirmate alte 15 cazuri. Bilanțul a ajuns la 109.


Pub