Amenzi de 22 500 lei pentru patru persoane din Hîncești care nu au respectat regimul de carantină

Patru persoane din Hîncești care au revenit recent de peste hotarele țării, au fost sancționate dur de polițiști pentru că nu au respectat regimul de izolare la domiciliu, impus de autorități. Acestea au fost primele amenzi aplicate în oraș.

Foto: UNIMEDIA

Trei bărbați, cu vârsta de 65, 64 și 23 ani și o femeie de 31 ani din raionul Hîncești, care recent au revenit de peste hotarele țării, au fost amendate pentru că nu au respectat regimul de izolare la domiciliu.

Persoanele care nu respectă măsurile de profilaxie sunt sancționate în baza art. 76/1 alin.(1) Cod Contravențional al RM cu o amendă de 22 500 sau 25 000 lei.

Inspectoratul de Poliție Hîncești solicită cetățenilor să manifeste responsabilitate și să nu solicite, fără motiv, serviciile medicale. În timpul apelurilor false, ambulanța ar putea ajunge cu întârziere la persoanele care într-adevăr au nevoie de ajutor și prezintă un risc pentru ceilalți cetățeni.

La ziua de astăzi, 23 martie 2020, în Republica Moldova au fost confirmate 14 cazuri noi de infectare cu Covid-19,bilanțul îmbolnăvirilor ajungând la 109 persoane, dintre care una a decedat iar altele 10 se află în stare gravă.

Amintim că la data de 11 martie 2020, Guvernul a înăsprit sancțiunile pentru persoanele care nu respectă măsurile de prevenire sau combatere a bolilor epidemice și pun în pericol sănătatea cetățenilor, vor fi amendate cu până la 50 mii de lei sau 3 ani de închisoare.

Menționăm că în Republica Moldova a fost instituită starea de urgență pentru următoarele 60 de zile, începând din 17 martie 2020. Parlamentul a adoptat mai multe măsuri, cum ar fi restricționarea circulației, regim special de intrare-ieșire în țară, dar și a unui regim special de circulație în interiorul țării, introducerea măsurilor de carantină, interzicerea manifestațiilor publice, ș.a.m.d.


Pub