04:34:13 25.04.2024
Stiri

Ex-ministru al Sănătății: Medicii NU au cel mai mult nevoie ca „lumea să bată din PALME pe la balcoane”. Despre REMUNERARE, doar discuții

Social 23.03.2020 12:01 Vizualizări1564 Autor: Ziarul National
Ex-ministru al Sănătății: Medicii NU au cel mai mult nevoie ca „lumea să bată din PALME pe la balcoane”. Despre REMUNERARE, doar discuții


Fostul ministru al Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemerenco, crede că medicii au mai mult nevoie de stimulente financiare și de revederea legislației privind salarizarea cadrelor medicale, decât de aplauze pe la balcoane.

„Nu cred că e suficient să bată lumea din palme de pe la balcoane pentru a aprecia munca personalului medical. Ei sunt pe prima linie în lupta aceasta nedreaptă și deja avem și în R. Moldova personal medical infectat cu COVID - 19. Vă rugăm, de urgență, să veniți cu modificări și completări la Hotarârea de Guvern privind salarizarea angajaților din instituțiile medico-sanitare publice încadrate în sistemul asigurării obligatorii de asistență medicală și legislația privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar. A trecut deja suficient timp de când țara a intrat în cod galben, apoi roșu, ba chiar și în regim de urgență, dar despre remunerare - doar discuții”, atrage atenția Nemerenco.

Potrivit fostei ministre, medicii, asistenții medical, infirmierele, personalul medical din laboratoare, alt personal ar trebui să fie remunerați suplimentar (și considerabil, nu cu un adaos de 400 de lei lunar), în funcție de gradul de risc la care se supun și încărcătura fizică pe care o au.

„Noi vom accepta să tăiați de oriunde considerați necesar, pentru a acoperi efortul depus acum de colegii noștri. Și pentru unii conducători de instituții medicale - plătiți vă rog corect și deplin măcar acum gărzile de noapte. Lăsăm la o parte șmecheriile”, a adăugat Ala Nemerenco.

Fosul ministru le-a adresat și medicilor un mesaj: „Va doresc să rezistați, dragi colegi. Și aveți grijă de voi. Îndrăzniți să cereți dacă nu aveți suficient echipament de protecție, cereți standarde și protocoale pentru fiecare procedură, ajutați-vă reciproc și învățați cât mai mult despre acest ucigaș invizibil. Pentru că numai așa veți fi în siguranță”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md