00:27:51 20.04.2024
Stiri

Numărul medicilor din R. Moldova infectați cu COVID-19 ar putea crește: „A pus în pericol sănătatea lucrătorilor medicali ce luptau pentru viața copilului ei”

Social 23.03.2020 12:15 Vizualizări1537 Autor: Ziarul National
Numărul medicilor din R. Moldova infectați cu COVID-19 ar putea crește: „A pus în pericol sănătatea lucrătorilor medicali ce luptau pentru viața copilului ei”
Poză simbol


Un medic de la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” s-a infectat cu noul coronavirus în timp de îngrijea un pacient cu COVID-19 internat în această instituție medicală, iar șase colegi de-ai săi au fost plasați deja în carantină.

Totodată, o situație riscantă a avut loc la Spitalul Clinic Municipal pentru Copii Nr.1, unde a fost internată o mamă cu un bebeluș tratat aici timp de mai multe zile, iar femeia contactase cu o persoană infectată cu COVID-19 și ar fi ascuns informația.

CITIȚI și Regiunile din R. Moldova unde au fost înregistrate cele mai MULTE cazuri de COVID-19: Cei mai mulți bolnavi au vârste între 50 și 59 de ani

Cel puțin, așa afirmă ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu.

„A ascuns informația că a fost în contact cu o persoană revenită dintr-o țară unde sunt înregistrate cazuri de coronavirus de tip nou. A beneficiat de tratament în cadrul instituției sanitare publice timp de câteva zile și doar după ce noi am realizat ancheta epidemiologică și am determinat cercul de persoane care au fost în contact cu tatăl familiei respective, mama a recunoscut, dar deja a pus în pericol sănătatea lucrătorilor medicali ce, în această situație, luptau pentru sănătatea și viața copilului ei”, a declarat astăzi, într-un briefing de presă, ministra Dumbrăveanu.

CITIȚI și Un medic de la Spitalul Clinic Republican s-a infectat cu COVID -19. Alţi şase medici sunt în CARANTINĂ. Prima REACŢIE a MSMPS

Anterior, cu referire la același caz, autoritățile spuneau că bărbatul respectiv ar fi avut legătură cu grupul care a mers în pelerinaj la o mănăstire din Ucraina.

Viorica Dumbrăveanu a ținut să precizeze că ceea ce putem face astăzi pentru medici este să le respectăm recomandările, în mod special să nu le ascundem informația legată de contactele avute cu persoane venite de peste hotare sau infectate cu COVID-19, să evităm contactele fizice directe cu medicii, să comunicăm cu ei la telefon și numai la necesitate să apelăm Serviciul 112.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md