15:31:09 29.03.2024
Stiri

ATENȚIE, consumatori: Facturile la energia electrică vor fi emise până la finele lunii și vor conține date estimative

Economie 23.03.2020 13:11 Vizualizări1693 Autor: Ziarul National
ATENȚIE, consumatori: Facturile la energia electrică vor fi emise până la finele lunii și vor conține date estimative


Furnizorul de energie electrică „Premier Energy” SRL anunță consumatorii că a extins perioada închiderii oficiilor sale comerciale din Chișinău și din regiuni până pe data de 27 martie curent, pentru evitarea riscurilor de contaminare cu virusul de tip nou COVID-19.

Totodată, furnizorul va emite până la sfârșitul lunii facturi calculate în baza indicilor estimativi.

„Ținând cont de situația excepțională pe care o parcurgem și condițiile specifice de prestare a unui serviciu continuu consumatorilor noștri, corelat cu recomandările Ministerului Sănătății, Protecției Sociale și a Muncii pentru evitarea riscului de răspândire a coronavirusului, aducem la cunoștință că în perioada de până la 31 martie curent nu va fi efectuată citirea datelor reale de pe contoarele electrice. Această măsură are un caracter temporar și corespunde Regulamentului ANRE în vigoare „cu privire la furnizarea energiei electrice”.

Clienții vizați de această modificare operațională, temporar vor primi conform graficului facturi calculate în baza indicilor individuali estimativi pentru fiecare loc de consum în parte. Formula de calculare estimativă prevede deducerea aritmetică a mediei zilnice din ultimele trei facturi, care se înmulțește la numărul de zile incluse în factura emisă, conform principiului estimativ. Cantitatea de energie facturată poate varia nesemnificativ în raport cu datele reale înregistrate de contor”, cităm dintr-un comunicat de presă al furnizorului de energie electrică.

Aceeași sursă precizează că facturile pentru energia electrică pot fi achitate la distanță - prin internet, cu cardul bancar, la terminale și la bancomatele Victoriabank.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md