15:52:27 16.04.2024
Stiri

Ministra Dumbrăveanu: „Mai avem cazuri de infectare în rândul personalului medical”

Social 23.03.2020 18:13 Vizualizări1438 Autor: Ziarul National
Ministra Dumbrăveanu: „Mai avem cazuri de infectare în rândul personalului medical”


După ce un medic de la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga” s-a infectat cu COVID-19 în timp ce îngrijea un bolnav, noul coronavirus a ajuns și la Spitalul Clinic Municipal pentru Copii Nr.1 din Chișinău.

Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăceanu, a anunțat în această seară că printre cele 15 cazuri noi confirmate astăzi cu COVID-19 sunt și medici.

„Dat fiind faptul că a fost ascunsă informația cu privire la faptul că pacientul a intrat în contact cu o persoană revenită din state unde au fost înregistrate cazuri de COVID-19, mai avem cazuri de infectare în rândul personalului medical. Fac încă o dată apel la populația R. Moldova de a fi responsabilă nu doar față de sine și cei apropiați, dar să manifeste stimă și respect față de personalul medical”, a îndemnat Viorica Dumbrăveanu după ședința Centrului Unic de Comandă, fără să ofere mai multe detalii.

CITIȚI și VIDEO // Numărul cazurilor de COVID-19, confirmate în R. Moldova, a depășit cifra 100: Sute de preoți continuă să defășoare slujbe religioase și să folosească aceeași lingură pentru a împărtăși enoriașii

Totuși, în briefingul din dimineața zilei de luni, ministra a detaliat cazul de la Spitalul Clinic Municipal pentru Copii Nr.1, unde a fost internată o mamă cu un bebeluș tratat aici timp de mai multe zile, iar femeia contactase cu o persoană infectată cu COVID-19 și ar fi ascuns informația.

„A ascuns informația că a fost în contact cu o persoană revenită dintr-o țară unde sunt înregistrate cazuri de coronavirus de tip nou. A beneficiat de tratament în cadrul instituției sanitare publice timp de câteva zile și doar după ce noi am realizat ancheta epidemiologică și am determinat cercul de persoane care au fost în contact cu tatăl familiei respective, mama a recunoscut, dar deja a pus în pericol sănătatea lucrătorilor medicali ce, în această situație, luptau pentru sănătatea și viața copilului ei”, a declarat astăzi, într-un briefing de presă, ministra Dumbrăveanu.

Anterior, cu referire la același caz, autoritățile spuneau că bărbatul respectiv ar fi avut legătură cu grupul care a mers în pelerinaj la o mănăstire din Ucraina.

CITIȚI și Mesajul DUR al premierului Chicu pentru preoți: „Sper să nu se infecteze, pentru că medicii nu o să-i trateze cu LINGURIȚA”

Menționăm că șase medici de la Spitalul Clinic Republican, care au intrat în contact cu colega lor infectată cu COVID-19, se află în carantină la domiciliu, la fel ca și medicul de la Talmaza, raionul Ștefan Vodă, care a consultat, săptămâna trecută, o femeie la care a fost confirmat ulterior noul coronavirus.

Totodată, un medic din satul Sofia, raionul Hâncești, care a consultat femeia din satul vecin Bălceana, bolnava care a decedat între timp din cauza coronavirusului de tip nou, a ajuns la spital împreună cu toată familia, toți cei patru membri infectându-se cu COVID-19.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md