Un fost consilier prezidențial propune ca administrația prezidențială să-și împartă bugetul de 34 de milioane de lei cu medicii

by D M
Distribuiti mai departe...

Fostul consilier prezidențial, Aurelia Peru propune ca administrația prezidențială să-și împartă bugetul de 34 de milioane de lei cu medicii. 

“STOP! DE AJUNS! Etapa mesajelor pline de afecțiune s-a încheiat. E timpul de trecut la hard power. La 22 ianuarie guvernul a aprobat o hotărâre conform căreia începând cu 1 aprilie 2020, angajații din instituțiile medico-sanitare publice vor avea un salariu majorat cu 10%. Astfel, dacă până în prezent salariul mediu lunar al unui medic din cadrul unui spital republican constituia 7.129,2 lei, de la 1 aprilie curent acesta va spori până la circa 7.421,5. Salariile medicilor sunt derizorii, raportate la eforturile aproape sisifice, pe care le depun în lupta cu pandemia CIVID-19. 

25 (!) de chemări pe noapte pentru un medic de serviciu la Instituția Medicină de Urgență!

Cei care ies la briefing-uri își pot imagina „cum trece și iese” prin acești oameni stresul și efortul?

Am citit pe rețele cineva propunea ca salariile de o luna ale deputaților sa fie redistribuite medicilor. Parlamentul nu se întrunește în plen în perioada de carantină. SUSȚIN! Nu. Nu este populism. Munca acestor oameni trebuie remunerată pe măsură. Ei nu câștigă 200-300 mii de Euro pentru o trecere dintr-o „secție” în alta. Așa cum se întâmplă cu „turiștii” politici din legislativul moldovean.

Apropo, bugetul anual pentru administrația prezidențială este de 34 milioane de lei! Un buget dublu față de cel din 2016. Poate și de aici ceva?”, întreabă Peru într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Totodată ea adaugă: “Îmi amintesc deputații din fracțiunea PPDA propusese ca 18 mil. din suma dată să fie redirecționați către Fondul de susținere a populației. Iată a sosit momentul de susținere a medicilor!

Așadar, duminică, 18.00, aplaudam în semn de recunoștință medicii, iar până atunci susținem ideea de REMUNERARE a medicilor implicați în lupta cu pandemia din sursele Parlamentului și Președinției!”, spune în încheiere Aurelia Peru, doctor în comunicare și fost consilier al președintelui Nicolae Timofti.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.