Spitalul Clinic Municipal de Copii nr. 1 a fost plasat parțial în carantină. „E vorba despre două secții”

spital

Spitalul Clinic Municipal de Copii nr.1 a intrat parțial în carantină. Acest lucru s-a întâmplat după ce o pacientă nu a anunțat medicii că a intrat în contact cu o persoană infectată cu coronavirus.

„Spitalul Municipal nr. 1 pentru copii a fost, parțial, plasat în carantină. E vorba despre secția de reanimare și secția de terapie, parțial. Sunt 29 de persoane care au intrat în contact cu o mamă internată cu un copil de o lună. Soțul femeii a fost în călătorie la Poceaiv și s-a infectat cu acest virus”, spune pentru diez.md Angela Cutasevici, viceprimara pe probleme sociale.

O asistentă medicală care a interacționat cu femeia a fost depistată pozitiv pentru COVID-19. Starea acesteia este de gravitate medie.

Angela Cutasevici ne-a mai spus că toți medicii care au interacționat cu persoana în prezent sunt în condiții de autoizolare, iar starea acestora este monitorizată constant.

„O persoană revenită din Ucraina a ascuns faptul că a fost plecată peste hotare, din acest motiv avem și persoane din sistemul medical infectate”, a menționat ministra.

Amintim că astăzi au fost înregistrate 15 cazuri noi de coronavirus pe teritoriul Republicii Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente