Andrei Năstase: „Fac un apel către cetățeni, oriunde s-ar afla, la responsabilitate și solidarizare”

Liderul Platformei DA a lansat un apel de solidarizare și responsabilitate către societate. „Testarea gradului nostru de responsabilitate în faţa pandemiei nu este doar o provocare, ea ne schimbă radical şi profund vieţile. Trebuie să conştientizăm cu cea mai mare asumare că relaţionarea socială, activitatea noastră cotidiană, publică, toate obiceiurile şi viziunile noastre asupra unei vieţi pretins-normale, obișnuite, sunt puse acum în faţa provocării de readaptare”, a declarat Năstase, într-o adresare video.

Foto: UNIMEDIA

„Ne dorim un consens naţional și front comun în vederea rezistenţei masive, puternice în faţa primejdiei care ameninţă vieţile oamenilor, construcţiile economico-sociale, însăşi securitatea Republicii Moldova”, a menționat liderul Platformei DA, care a criticat declarațiile președintelui Igor Dodon privind „lejeritatea impactului” acestei pandemii.

„Societatea noastră are nevoie de informații veridice, de decizii prompte, asumate, consultate cu specialiștii din țară și din străinătate, bazate pe studii, pe știință și experiență”, a adăugat Andrei Năstase.

„Fac un apel repetat către toţi cetățenii ţării, oriunde s-ar afla, la responsabilitate și solidaritate exemplară. Vă rog să respectăm cu strictețe toate recomandările profesioniștilor şi, în special ale medicilor, care, în aceste condiţii dificile, alături de întreg personalul medical, alături de asistentele medicale și infermiere sunt scutul nostru, sunt adevărații noștri eroi. Ei au nevoie de o susţinere deplină, necondiţionată și fermă, de respectul nostru și de contribuția de maximă responsabilitate a fiecărui cetăţean. Iată de ce, Vă rog, urmați întocmai regulile instituite! Stați acasă, dacă e cazul chiar izolați de cei dragi! Protejați-vă pe voi și pe semenii voștri, cu care, dacă vă întâlniți, păstrați distanța, nu vă expuneți și nu îi expuneți și pe ei pericolului infectării. Contează enorm să limităm la maximum răspândirea acestui virus ucigaș și în acest sens fiecare dintre noi are propria responsabilitate.

Chem oamenii din diaspora noastră să rămână solidari și responsabili acolo unde şi-au făcut un rost şi să respecte restricţiile impuse de autoritățile ţărilor în care sunt, căci de sărbători luminate vom mai avea parte, dacă vom face totul pentru a rămâne sănătoşi noi și cei dragi nouă, părinții, frații, copiii. Am trait și traiesc încă și eu aceeași durere de a fi despărtit de mii de kilometri de părinti și frați sau de copiii mei. Știu cum e ...

Chem guvernarea să întreprindă toate măsurile necesare pentru a acorda sprijin neîntârziat concetăţenilor noştri pe care pandemia i-a surprins pe drum spre casă sau în situaţia de a rămâne fără surse de existenţă în străinătate”, a mai spus Năstase.


Pub