Ploi și temperaturi joase. Cum va fi vremea în următoarele zile

PE SCURT

Potrivit Serviciului hidrometeorologic de stat, următoarele zile vor fi reci, cu maxime de până la +10 grade, iar cerul va fi înnorat.

PE LUNG

Potrivit Serviciului hidrometeorologic de stat, următoarele zile vor fi reci, cu maxime de până la +10 grade, iar cerul va fi înnorat.

Astăzi, 22 martie, va ploua în întreaga țară. Temperaturile pe parcursul zilei vor ajunge până la 7 grade în regiunea de sud a țării, iar noaptea la -1 în localitățile din nordul Moldovei. În următoarele trei zile, ploile se vor opri, însă temperaturile vor continua să fie mici, în special în timpul nopții. Astfel, luni, în regiunea de nord ziua va fi până la +5, iar noaptea -5 grade, în centru: +6, iar seara -4; la sud: +7, iar noaptea -3. 

În contextul temperaturilor scăzute de ieri și de astăzi, Viorica Dumbrăveanu, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, a menționat: „Niciodată nu m-am gândit că am să mă bucur atât de mult că afară plouă… Mă bucur și sper că ploaia va condiționa și va fi acel impediment pentru mulți dintre cetățenii care așa și nu s-au responsabilizat sub aspect de a sta acasă. Și sper că ploaia, în cazul respectiv, va veni în ajutorul sistemului medical, pentru ca persoanele să stea acasă și să evite aglomerațiile. Stați acasă!”

Menționăm că, până în acest moment, în Republica Moldova au fost înregistrate 80 de cazuri de COVID-19. Șase pacienți se află în stare gravă. Pentru a nu permite răspândirea rapidă a virusului și pentru nu a suprasolicita sistemul medical, autoritățile le-au solicitat oamenilor să stea în case și să iasă doar la magazin sau farmacie.

Sunt jurnalistă din 2015. Dacă la început m-am delectat cu presa tipărită, din 2018 am pășit în lumea presei online. În toată această perioadă am descoperit oameni, locuri și istorii. Toate acestea mi-au arătat că viața e o paletă de culori pe care-mi place să o descriu prin cuvinte și condimentez cu fotografii.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.