Linkuri accesibilitate

Tiraspolul înăsprește măsurile antiepidemice, după ce au fost confirmate primele două cazuri de îmbolnăvire în regiune


Chiar dacă a fost decretată stare de urgență, multă lume la Tiraspol nu a luat în serios avertismentul administrației separatiste, 18 martie 2020
Chiar dacă a fost decretată stare de urgență, multă lume la Tiraspol nu a luat în serios avertismentul administrației separatiste, 18 martie 2020

Administrația de la Tiraspol a înăsprit începând de duminică, 22 martie, starea de urgență instituită acum câteva zile. Asta, după ce în regiune au fost confirmate primele două cazuri de infectare cu coronavirus. Se va reduce numărul de unități de transport public și vor fi măsuri sporite de securitate în piețe. Șefii de întreprinderi vor fi obligați să asigure transport tur-retur pentru angajații lor pentru a minimiza contactele. Oamenii sunt rugați să nu iasă din case decât în cazuri de urgență.

„Trebuie evitate aglomerația de cumpărători în piețe, vânzătorii trebuie să poarte măști, iar dezinfectarea se va face de câteva ori mai des”, se spune în comunicatul departamentului de interne de la Tiraspol.

Piețele în regiunea transnistreană funcționează în continuare, doar că toate buticurile care comercializau produse sanitare sau de uz casnic sunt închise. Lucrează doar secția alimentară – pavilioanele de carne, pește, lactate și tarabele cu fructe și legume.

În același timp, au fost înăsprite sancțiunile pentru cei care vor să evite internarea sau care îi vor contamina cu bună știință pe ații. Sancțiunile, care vor fi în vigoare până la 1 septembrie, prevăd amenzi între 6500 și 18500 de ruble transnistrene (între 400 și 1100 de dolari) sau închisoare de până la un an.

În regiunea transnistreană, a fost introdusă de marți starea de urgență pe o perioadă de 19 zile. Decretul semnat de liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, prevede o listă de măsuri care vor fi aplicate până la 5 aprilie, inclusiv restricționarea circulației. Este interzisă intrarea „cetățenilor străini, cu excepție rezidenților” pe teritoriul regiunii transnistrene, iar locuitorilor regiunii li se interzice să iasă de pe teritoriul ei cu excepția cazurilor de “necesitate stringentă”. Krasnoselski a anunțat într-un interviu că cel mai probabil starea de urgență va fi prelungită și după 5 aprilie.

XS
SM
MD
LG