VIDEO//Lupta cu COVID-19, filmată de Sky News într-un spital din Italia. Imagini greu de privit!

by D M
Distribuiti mai departe...

Un reporter Sky News a realizat un reportaj tulburător în cel mai mare spital de urgență din Bergamo, provincia Lombardia, cel mai tare lovit de pandemia de coronavirus. 

Medicii din Bergamo au permis echipei de filmare să realizeze un material și au vorbit în fața camerelor pentru a trage un semnal de alarmă, întregii lumi  încă sceptice în privința ravagiilor pe care le face această boală. Coronavirusul acționează ca o pneumonie cronică, o formă severă, nu ca o viroză, așa cum avertizau medicii la început, chiar și profesorul Adrian Streinu Cercel. 

În Italia, pacienţilor li s-au montat pungi peste cap pentru a putea menţine presiunea constantă în plămâni.

Nu e ca o răceală! Este pneumonie cronică și omoară zilnic sute de persoane. Doctorii spun că nu au mai văzut așa ceva și avertizează alte țări, în special Marea Britanie despre acest pericol”, a spus reporterul Sky News, care a filmat într-un spital din Italia, dar nu la Terapie Intensivă, unde este și mai dramatic.

Oamenii au tot descris această afecțiune ca fiind o viroză. Este mai rău de atât?”, a întrebat reporterul Sky News. 

Da, este cu totul alt lucru. Este mai mult pneumonie, decât răceală. Mulți oameni fac pneumonie, dar aceasta este o formă severă de pneumonie, așa că este o presiune uriașă asupra oricărui sistem de sănătate. Vedem în fiecare zi 50 – 60 de pacienți care vin cu pneumonie, iar majoritatea sunt atât de grav încât au nevoie de oxigen. Trebuie să reorganizăm tot spitalul pentru a-i primi”, a spus dr. Roberto Cosentini, șeful Unității de Urgențe de la spitalul din Bergamo, provincia Lombardia, unul dintre cele mai bine dotate din Europa.

Doctorul Lorenzo Grazioli a intervenit și el în reportajul Sky News: ”Recomandăm tuturor țărilor să își oprească activitatea pentru a evita o astfel de situație (n.red. cea din Italia), care este foarte dificil de manageriat. Eu nu m-am simțit atât de stresat în toată viața mea. Eu sunt un medic de terapie intensivă, sunt obișnuit cu momentele intense și critice, în care oamenii mor fără tratament și tu poți face diferența, dar acum îmi dau seama că nu pot face de ajuns”.

Marea problemă pentru orice sistem de sănătate este că atunci când curba infectărilor urcă o face exploziv și toate resursele, toate testările și rezervele sunt folosite instant”, a mai comentat reporterul Sky News. Acesta a spus că medicii din Bergamo au ajuns să vorbească despre actuala situație ca despre o Apocalipsă.

sursa: stiridecluj.ro

 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...