A murit jurnalistul Petru Bogatu. Profesor la USM și coautor al cărții „Revoluția Twitter, episodul întâi: Republica Moldova”

petrubogatu

La un spital din capitală, a decedat analistul și ziaristul Petru Bogatu, fiind răspuns de unele complicații ce au fost provocate de o boală incurabilă de care suferea – cancer.

Informația a fost confirmată de către administrația spitalului, transmite Telegraph.md.

Bogatu a fost internat în data de 16 martie 2020, a precizat sursa.

Petru Bogatu, născut pe 12 iulie 1951 la Sucleia, Slobozia, a fost un jurnalist, eseist, analist politic și scriitor din Republica Moldova, de orientare unionistă și prooccidentală, profesor la Universitatea de Stat din Moldova, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării.

Alături de alți șase experți din România, Olanda și Republica Moldova, e coautorul cărții „Revoluția Twitter, episodul întâi: Republica Moldova” care constituie o sinteză a protestelor anticomuniste din aprilie 2009 în date, imagini și investigații. A scris romanul de ficțiune „Funia împletită în trei”, o parabolă cu intrigă polițistă despre confruntările geopolitice de la începutul mileniului al treilea, văzute din perspectivă etică, teleologică și istorică.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente