/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Bălți, „capitala nordului”? De ce folosirea acestei expresii este improprie Republicii Moldova

missing
21 martie 2020, ora 17:37

Auzim sau poate chiar folosim uneori expresia „capitala nordului”, referindu-ne la orașul/municipiul Bălți. Cei care numesc Bălți „capitala de nord” a țării vor cel mai probabil să accentueze faptul că este al doilea cel mai important oraș din țară și oraș strategic pentru partea de nord a republicii. Totuși, numirea orașului Bălți chiar și neoficial „capitală” este, dacă nu greșită, cel puțin improprie Republicii Moldova, or, nu există vreun temei istoric sau lingvistic pentru folosirea acestei expresii, așa cum este în cazul altor două orașe din lume, numite uzual „capitalele nordului”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram