Renato Usatîi îndeamnă partidele politice să doneze alocația de la stat, în total 38 mil lei, pentru combaterea epidemiei de coronavirus

by D M
Distribuiti mai departe...

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a îndemnat toate partidele politice finanțate din bugetul de stat să renunțe la bani și să-i doneze pentru lupta cu coronavirusul de tip nou.

“Valeriu Ostalep a vorbit ieri la emisiunea Nataliei Morari despre o idee foarte bună și anume propunea ca partidele politice să renunțe la banii alocați anul acesta de către stat, este vorba de 38 de mil. de lei, și să-i doneze pentru lupta cu coronavirusul de tip nou”, a spus Usatîi într-un live pe Facebook.

“Partidul Democrat care și-a bătut joc de oameni și care pe drept poate fi numită o organizație criminală, anul acesta va primi 7,3 milioane de lei. Partidul Socialiștilor – 12.3 mil de lei, PAS – 6,5 milioane lei, platforma DA – 4,3 milioane, Partidul Shor – 2,9 milioane; Partidul nostru – 1,4 milioane. În calitate de președinte al Partidului Nostru, cu toată responsabilitatea, cer autorităților să priveze partidele politice de aceste 38 de milioane de lei și să le direcționeze în lupta împotriva epidemiei. Partidele cum au găsit bani așa și o să găsească, dar acești 38.mil de lei, urgent, trebuie alocați pentru combaterea epidemiei de coronavirus”, a propus Usatîi. 

Potrivit primarului de Bălți, 38 de mil. de lei pot fi utilizați pentru a cumpăra aproximativ 150 de dispozitive de ventilație pulmonară, 1,5-2 milioane de măști, bahile, dezinfectanți și să fie închiriat un avion charter pentru transportarea mărfii.

În același live, Usatîi a spus că formațiunea pe care o conduce el va renunța la acești bani, chiar dacă alte partidele politice vor refuza să-i urmeze exemplul. 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...