Circa 25 de studenți de la UTM, spitalizați. Au raportat febră de până la 37,5 grade Celsius

Circa 25 de studenți care învață la Universitatea Tehnică din Moldova, care se află în carantină în căminul UTM au fost transportați ieri seară la spital cu febră. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către rectorul UTM Viorel Bostan.

Foto: https://utm.md/

„Ieri seara au fost transportați. Ei sunt în contact cu medicii, în jur de 25 de studenți au raportat febre între 37 și 37,5 grade Celsius, din câte eu cunosc. Medicii au luat decizia să vină câteva echipaje de 112. Au intrat, i-au consultat pe toți care se plângeau de febră crescută. Au luat o decizie să-i spitalizeze. Alte simptome nu sunt. Studenții sunt spitalizați, li s-au prelevat testele la prezența Covid-19, din câte cunosc, și se așteaptă rezultatele acestor teste”, a declarat Viorel Bostan.

Amintim că un cămin al UTM a intrat în carantină, iar poliția a sigilat intrarea în care locuia tânăra diagnosticată cu noul coronavirus. La moment, în clădire, în afară de studenți se află și doi profesori, dar și alte două persoane din serviciul administrativ tehnic.


Pub