23:39:35 28.03.2024
Stiri

Mărturiile persoanelor infectate cu CORONAVIRUS. Ce simt pacienții infectați: 13 simptome la care trebuie să fii atent în plină epidemie

Știri 21.03.2020 13:45 Vizualizări3575 Autor: Ziarul National
Mărturiile persoanelor infectate cu CORONAVIRUS. Ce simt pacienții infectați: 13 simptome la care trebuie să fii atent în plină epidemie


Mai multe persoane infectate cu COVID-19 au spus care au fost simptomele care le-au convins să își facă testul pentru a descoperi dacă au contractat sau nu virusul.

Supraviețuitorii virusului care afectează întreaga planetă au spus care au fost simptomele în urmă cărora s-au dus să își facă testele, potrivit mirror.co.uk, transmite gandul.info.

1. Durerea sinusurilor

Sinusurile dor cel mai frecvent atunci când persoana începe să simtă o formă a răcelii sau a gripei. Un bărbat testat pozitiv de coronavirus a declarat că sinusurile sale erau în „agonie”.

2. Presiune în urechi

Încă un simptom specific infectării cu virusul este presiunea din urechi, care îți dă senzația că sunt pe cale să explodeze.

3. Durerea de cap foarte puternică

O durere de cap care pulsează sau este intensă este uneori tipică unei gripe serioase sau a răcelii, însă ar putea să fie și un simptom al oboselii, deshidratării sau lipsei de fier din organism.

4. Senzația de arsură la nivelul ochilor

Cea mai bună cale prin care să descri senzația ochilor care ard este să o compari cu iritatia sau mâncărimea pe care ai avea-o din cauza unei alergii.

5. Gât constrâns

Se pare că pacienții infectați cu COVID-19 experimentează un mixt de simptome ale răcelii și ale gripei, combinate cu simptome tipice unei reacții alergice. Un gât care se simte constrâns poate fi așa din cauza inflamației determinate de tusea excesivă, care este un simptom comun al persoanelor infectate cu noul coronavirus.

6. Durerea prin tot corpul

Și în cazul infectării cu noul SARS-CoV, persoana bolnavă resimte dureri în tot corpul.

7. Plămânii care „foșnesc că o pungă de hârtie”

Dacă atunci când respiri, ai senzația că plămânii foșnesc, atunci acesta este un semn pentru ceva mult mai serios decât o gripă sau o răceală.

8. Oboseala

Încă un simptom comun pentru COVID-19 și pentru răceală și gripă este senzația de oboseală și epuizare.

9. Lipsa poftei de mâncare

Mai mulți pacienți infectați au spus că nu au putut mânca în perioda în care au avut virusul.

10. Febra

Când coronavirusul a fost adus în atenția publicului, febra a fost unul dintre primele simptome după care lumea se ghida. Pentru unele persoane, este singurul simptom al virusului pe care îl manifestă.

11. „Strângerea” în piept și tuse

Încă unul dintre primele simptome ale coronavirusului a fost această strângere în piept și tusea consistentă.

12. Senzația de schimbare de fus orar

Unul dintre cei infectați și-a descris simptomele ca senzația determinată de schimbarea de fus orar. O problema temporară de somn care afectează pe orice călătorește în zone cu fusuri orare diferite.

13. Senzația de leșin


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md