00:39:30 29.03.2024
Stiri

Premierul îl CONTRAZICE pe Dodon, potrivit căruia temutul CORONAVIRUS „trece prin noi fără ca să-l observăm”. Sfatul lui Chicu pentru cei care vor să meargă la BISERICĂ: „Înmormântările au loc într-un regim special... Nu o să vă petreacă nimeni...”

Social 21.03.2020 18:37 Vizualizări4369 Autor: Ziarul National
Premierul îl CONTRAZICE pe Dodon, potrivit căruia temutul CORONAVIRUS „trece prin noi fără ca să-l observăm”. Sfatul lui Chicu pentru cei care vor să meargă la BISERICĂ: „Înmormântările au loc într-un regim special... Nu o să vă petreacă nimeni...”


Premierul Ion Chicu a îndemnat, repetat, cetățenii R. Moldova să trateze cu toată seriozitatea pericolul privind infectarea cu COVID – 19. Acesta menționează că multe persoane s-au adunat astăzi la grătare „prin jurul Chișinăului”, petreceri în aer liber, iar în felul acesta își pun viața în pericol. Mai mult, aceștia ar face mai dificilă misiunea medicilor, care de trei săptămâni, fără odihnă, luptă pentru a salva vieți. Premierul îndeamnă populația să nu meargă mâine la slujbele de la biserici și să se roage de acasă. În caz contrar, aceștia pot să-și piardă viață și să nu beneficieze de o înmormântare conform tradițiilor creștine.

„În cadrul ședinței Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, am discutat despre serviciile divine de la biserici. Aceste servicii urmează să fie desfășurate în spațiu liber, cu respectarea tuturor regulilor de siguranță. În cazul în care polițiștii vor identifica încălcări, atunci vor fi aplicate pedepse”, a menționat astăzi premierul.

Oficialul s-a arătat indignat de faptul că unii cetățeni ignoră cu desăvârșire recomandările de a sta cât mai mult izolați: „Consider că menținem situația sub control. Totuși, dacă ar fi un nivel mai înalt de responsabilitate din partea cetățenilor, atunci medicilor le-ar fi mult mai ușor. Nu cred că ceea ce vedem pe marginea traseelor din jurul Chișinăului... se fac frigărui, petreceri în natură, se încadrează în conceptul de responsabilitate”.

Citește și: VIDEO // Declarație HALUCINANTĂ făcută de președintele Dodon: „Acest coronavirus poate să treacă prin noi și nici să nu-l observăm”

În același context, Ion Chicu a revenit la cetățenii care vor cu tot dinadinsul să meargă mâine la biserici.

„Toți suntem credincioși, cu toții ne rugăm dimineața și seara... Dar în aceste zile mai bine să ne rugăm de acasă și să nu mergem la biserică, pentru că ne punem viața noastră în pericol, dar și a celor apropiați. Persoanele în etate merg la biserică, dar pot să vină acasă și să contamineze copiii, nepoțeii. Doamne ferește dacă se întâmplă ceva cu ei – dvs. Nu o să mai aveți o viață liniștită. Mă adresez persoanelor în etate: decesele de această boală se termină cu înmormântări nu așa cum sunt tradițiile creștine. Înmormântările au loc într-un regim special, nu vă poate petrece nimeni, nu vă poate face nimeni serviciile... Vă rog, gândiți-vă suplimentar la asta când decideți să mergeți la biserică”, a fost îndemnul premierului.

Sursa citată a oferit și exemplul moldovenilor care au mers la o mănăstire din Ucraina, iar acum stau prin spitale. „Exemplul cetățenilor care au plecat la o mănăstire din Ucraina în plină epidemie... Avem deja opt persoane infectate cu coronavirus. Există riscul ca tot autobuzul să fie infectat. Nu ne salvează nimic, dacă noi conștient ne ducem să ne contaminăm”.

În cadrul ședinței Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19 s-a discutat și despre decizia primarului de Sângerei de a instritui carantină în localitate, după depistarea primelor cazuri în oraș. Premierul Ion Chicu a cerut autorităților publice locale să nu ia decizii pripite și să se consulte cu Centrul Unic de Comandă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md