Linkuri accesibilitate

Platforma Studii.md îndeamnă instituțiile de învățământ să implementeze tehnologii moderne


Toate instituțiile de învățământ din Republica Moldova au posibilitatea să se alăture platformei online Studii.md și să implementeze tehnologiile moderne în desfășurarea normală a procesului educațional și organizarea învățământului la distanță, declară echipa Studii.md, într-un comunicat de presă, citat de IPN.

Platforma electronică Studii.md oferă profesorilor posibilitatea să încarce lecții video de pe calculator sau smartphone-uri, să atașeze materiale didactice la temele de acasă, să lase comentarii cu explicații și observații. Elevii pot studia toate materialele de pe pagina lecției, iar dacă survin întrebări, aceștia le pot adresa oricând profesorului, lăsând comentarii pe pagina lecției. Tot în comentarii, elevii pot atașa sarcinile îndeplinite, fie sub formă de comentariu, fie sub formă de fișier anexat.

Până în prezent, platforma electronică Studii.md, dezvoltată de către compania Simpals cu suportul și contribuția PNUD și a Centrului de excelență în domeniul TIC – Tekwill, este un serviciu exclusiv ce oferă soluții la aproape toate problemele cu care se confruntă cadrele didactice din școlile unde s-a implementat învățământul online, se menționează în comunicatul de presă, citat de IPN.

Echipa Studii.md declară că liceele care au implementat platforma Studii.md au avut parte de o experiență pozitivă. Până în prezent, 25 de școli beneficiază de serviciile platformei electronice Studii.md, iar alte 108 de instituții de învățământ au solicitat să fie conectate. În 40 de școli a început înregistrarea elevilor și colectarea datelor necesare.

În legătură cu măsurile privind combaterea răspândirii infecției cu COVID-19 și declararea stării de urgență în Republica Moldova, toate instituțiile de învățământ din Moldova au intrat în carantină. În școlile primare, gimnaziile și liceele își fac studiile mai mult de 300 mii de elevi.

XS
SM
MD
LG