Renato Usatîi l-a chemat pe Ștefan Gațcan să renunțe la mandatul de deputat: “A fost obținut cu prețul vieții și sănătății oamenilor”

by D M
Distribuiti mai departe...

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, l-a chemat pe noul deputat socialist, Ștefan Gațcan să renunțe la mandatul de deputat obținut la alegerile din Hâncești, organizate în momentul în care țara deja se confrunta cu noul coronavirus.

Într-un live pe Facebook, Usatîi a spus că acest mandat a fost obținut cu prețul vieții și sănătății oamenilor din Hâncești, având în vedere că după scrutin o femeie a murit, 14 oameni au fost internați cu coronavirus, iar două sate se află în  carantină.

“Vreau să mă adresez deputatului PSRM, domnul Gațcan. Ați devenit deputat din partea PSRM. Nu am pretenții la Dvs, ci la conducerea Dvs, care a organizat aceste alegeri cu prețul sănătății și vieții oamenilor din raionul Hâncești. Trebuie să renunțați la acest mandat. În 2014, atunci când toți îmi spuneau, după ce Partidul Nostru a fost scos din cursa pentru prezidențiale, să luăm furcile și să ieșim în stradă, am spus STOP, pentru că nu vreau să vin la putere prin vărsare de sânge. Chiar dacă atunci am fi scăpat de guvernare în doar câteva ore, înțelegeam că dacă moare vreun student sau orice protestatar, nu o să mai pot face politică nicio zi din viața mea. Nu poți veni la putere prin vărsare de sânge, așa cred eu, poate de asta și nici nu mă consider politician. De aceea, domnule Gațcan, renunțați la acest mandat, din cauza căruia, Hâncești, potrivit datelor oficiale, este pe locul doi după Chișinău la numărul de îmbolnăviri de coronavirus”, a punctat Usatîi.

„Știu că sunteți medic care aţi dat jurământul lui Hippocrates și în calitate de medic puteți fi un exemplu pentru toți. Dacă faceți asta, vă asigur, vă veți bucura de respect și autoritate în întreaga țară. Nu vă țineți de fotoliul de deputat pentru că ați ajuns acolo cu prețul vieții  și sănătății oamenilor, a spus în încheiere Usatîi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...