20 de studenți de la căminul UTM au fost transportați la spital cu febră. „Toți au febră în jur de 37 de grade Celsius”

camin-1

20 de studenți care învață la Universitatea Tehnică din Moldova (UTM) au fost transportați ieri-seară la spital cu febră. Informația a fost confirmată de către rectorul UTM Viorel Bostan pentru tv8.md.

Rectorul a spus că nu cunoaște exact în care instituție medicală au fost internați studenții, dar a precizat că: „[…] toți au febră în jur de 37 de grade Celsius și că nu sunt cazuri grave”.

Amintim că astăzi, în cadrul unui briefing de presă, ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că mai mulți studenți de la UTM ar fi fost contaminați cu COVID-19 și că se repetă scenariul croazierei din Japonia, iar căminul de la UTM devine un focar de infecție.

„În baza unor cereri s-a generat concentrarea acestor tineri și tinere în cadrul căminului și avem acum efectul croazierei japoneze. De fiecare dată am menționat că evităm concentrarea persoanelor în cadrul unei instituții, pentru a evita răspândirea și crearea focarelor de COVID-19. Această practică care a fost aplicată în cadrul căminului a generat contaminarea mai multor persoane. În cazul respectiv s-a generat un focar local și concentrarea eforturilor din partea sistemului medical și cel educațional pentru a preveni răspândirea acestei infecții către alte persoane”, a declarat ministra în cadrul unei conferințe de presă.

Studenții de la Căminul nr. 1 al Universității Tehnice din Moldova (UTM), care a fost plasat ieri în carantină, sunt alimentați din contul universității. Mai mult, aceștia fac orele academice online.

În căminul studențesc a mai fost solicitat și un post de pază. Asta după ce rudele mai multor studenți au prezentat un comportament agresiv, după ce au fost anunțați că au interdicția de a aduce produse alimentare.

Căminul nr.1 al Universității Tehnice din Moldova (UTM) a fost plasat în carantină pentru 14 zile, după ce o studentă a fost testată pozitiv cu COVID-1.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente