/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Omorul de la Vulcănești, raionul Nisporeni: Cei cinci acuzați și-au aflat azi pedepsele

missing
20 martie 2020, ora 18:14

Cei cinci bărbați din Vulcănești, raionul Nisporeni, acuzați că în mai anul trecut că și-au ucis un consătean, împușcându-l în fața porții, și-au aflat astăzi sentințele. Ruslan Ibrian, tânărul care, potrivit procurorilor, a apăsat pe trăgaci, s-a ales cu cea mai mare pedeapsă – 12 ani de închisoare într-un penitenciar de tip închis. Ceilalți patru bărbați vor face câte doi ani de pușcărie.

În timp ce Olga Stoica, văduva decedatului Serghei Stoica, a cerut instanței ca celor cinci acuzați să le fie aplicate pedepse cu închisoare pe viață, iar procurorii au cerut pentru Ibrian 25 de ani de detenție, magistrații Judecătoriei Nisporeni au dispus astăzi ca tânărul să facă doar 12 ani de pușcărie.

Ruslan Ibrian va mai trebui să achite în beneficiul statului suma de 43 de mii de lei cu titlu de cheltuieli pentru efectuarea expertizelor judiciare. Tânărul a fost obligat de instanță să-i plătească și văduvei Olgăi Stoica un prejudiciu material de aproape 53 de mii de lei și 400 de mii de lei drept prejudiciu moral.

De asemenea, Ibrian va trebui să achite celor trei copii minori ai răposatului sume a câte 50 de mii de lei, prejudicii morale. Iar lunar, a fost obligat, prin decizie judecătorească, să achite celor trei minori, până la împlinirea majoratului, câte 1 100 de lei.

Ceilalți patru bărbați care au participat la comiterea omorului vor face câte doi ani de închisoare în penitenciar de tip semiînchis. Asta deși procurorii au cerut să le fie aplicate pedepse între 4 și 5 ani de detenție. Toți patru vor trebui să achite Olgăi Stoica prejudicii morale a câte 5 mii de lei.

Cei cinci condamnați vor mai trebui să achite împreună suma de 10 mii de lei pentru asistența juridică de care a beneficiat văduva Olga Stoica.

După pronunțarea sentinței, inculpații au fost luați în custodia autorităților, direct din sala de judecată. Sentința este cu drept de atac. Procurorii PCCOCS spun că, cel mai probabil, vor contesta sentința pe motivul blândeței pedepselor.

Decizia motivată, în care judecătorii vor prezenta toate argumentele care au determinat aplicarea pedepsei de 12 ani pentru principalul suspect și câte 2 ani pentru ceilalți, urmează a fi publicată pe 26 martie.

Amintim că crima a avut loc în seara zilei de 25 mai 2019 în satul Vulcănești, raionul Nisporeni. Momentul săvârșirii omorului a fost surprins de camerele de supraveghere de la poarta victimei.

Potrivit procurorilor, cu puțin timp înainte de momentul infracțiunii, între victimă și cei cinci bărbați care au participat la comiterea omorului s-a iscat o ceartă. Crima a avut loc sub ochii soției și fiicei lor minore.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram