/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Pavel Filip își schimbă declarațiile! Recunoaște că s-a întâlnit în SUA cu Plahotniuc

missing
20 martie 2020, ora 22:06

Deși acum trei săptămâni liderul Partidului Democrat Pavel Filip nega la emisiunea „Cutia Neagră” de la TV8 că s-a văzut cu Vladimir Plahotniuc după ce acesta a fugit din țară, astăzi președintele PD recunoaște că a discutat de mai multe ori la telefon cu Plahotniuc și chiar s-a întânit cu el în SUA, în luna iulie a anului trecut.

Nu știu de ce se face din lucrul ăsta o senzație. Eu am declarat nu o singură dată că am comunicat cu dl Plahotniuc în momentul în care și-a depus mandatul. Este adevărat că m-am văzut o dată cu el pentru că trebuia să clarificăm niște lucruri. M-am văzut în SUA. Nu mai țin minte, probabil la începutul lunii iulie… Inițiativa a fost comună după câteva discuții pe care le-am avut la telefon anterior și oricum eu mai aveam și alte întrevederi în SUA”, a declarat Pavel Filip în această seară la emisiunea „Punctul pe azi” de la „TVR Moldova”.

Președintele PD a deschis și parantezele și a povestit despre ce a vorbit cu Plahotniuc la întrevederea din  SUA.

Trebuia să clarific niște lucruri principiale pentru mine, pentru că aici noi trebuia să pregătim Congresul PD. Colegii îmi ziceau că trebuie să candidez la funcția de președinte și eu trebuia să precizez dacă are de gând să se implice, să influențeze cumva lucrurile mai departe în PD, ca să știu cum să procedez eu în continuare. Am discutat și despre cauze și despre consecințe… A spus că nu mai are absolut niciun interes în politică. Ulterior am constatat că nu a fost o discuție tocmai sinceră până la urmă, dar asta este deja altă istorie”, a adăugat Filip.

Amintim că ieri-seară, tot la o emisiune televizată, și deputatul Vladimir Cebotari, care a părăsit Partidul Democrat și a format grupul parlamentar „Pro Moldova”, împreună cu Andrian Candu, Sergiu Sârbu și alți patru deputați, a recunoscut că s-a întâlnit cu Plahotniuc în SUA în vara anului trecut.

Un deputat „Pro-Moldova” recunoaște că s-a văzut cu Plahotniuc în SUA. Când s-au întâlnit și despre ce au discutat

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram