/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

/VIDEO/ Ce soluție au găsit autoritățile pentru a elibera transportul public în orele de vârf? Va fi aplicată de luni

missing
20 martie 2020, ora 22:28

Regimul de muncă al unor categorii de bugetari se schimbă de luni! Angajații ministerelor, ai Cancelariei de Stat și ai altor instituții subordonate Guvernului, vor începe serviciul cu jumătate de oră mai devreme, adică la ora 07:30. Aceștia vor avea o pauză de masă mai scurtă și vor pleca acasă pe la ora 16:00. În acest fel, autoritățile centrale vor să degajeze aglomerația din transportul public. Cei care vor opta pentru troleibuze și autobuze vor putea să-și dezinfecteze mâinile chiar în transport, unde au fost instalate dozatoare.

MIHAELA DICUSAR, REPORTERĂ TV8

Dozatoarele au fost instalate la ușa din mijloc la unitățile de transport. Chiar de la intrare, fiecare pasager este informat că trebuie să-și dezinfecteze mâinile.

Omorâm microbii. Mânuțele, mânuțele…

– Doar unul aveți, la ușa de intrare? – Da, pentru că intră puțini oameni. – Ieri câte ați utilizat? – Iată, cât vedeți acolo, vreo 150 de grame din sticlă.

Unii pasageri au profitat de dozatoare și și-au curățat mâinile, pe când alții au lăsat pe mai încolo.

Foarte bună părere am, deoarece acum e acest virus pe care oamenii nu-l iau în serios. Dacă autoritățile au făcut așa ceva, e foarte bine.

Avem când. Nu vă simțiți în pericol? Nu. Păi puneți mâinile pe bare, scaun. Eu nu m-am atins, deocamdată, de bare.

Dacă nu m-am atins, nu m-am infectat. – Dar este binevenită? – Da, ar fi bine să dezinfectăm.

În timp ce primarul capitalei spunea ieri că astfel de dozatoare vor apărea și în troleibuze, în această dimineață, în cele în care am intrat și noi, nu era zare de dezinfectați.

-La dvs văd că nu este, de ce? – Nu pot să vă spun din ce cauză. Cred că nu au ajuns. – Dar vor ajunge? – Sper.

-Nu. Noi avem cu noi, la stație. – Dar pentru pasageri? – Pentru pasageri – nu.

De partea cealaltă, șeful Regiei Transport Electric susține că, de mâine, toate troleibuzele vor fi dotate corespunzător.

DORIN CIORNÎI, DIRECTOR RTEC

O treime din troleibuze astăzi au. Totul depinde de stocuri. Vă dați seama că în situația actuală nu-i atât de simplu să să găsești așa număr de dozatoare. Noi le-am achitat deja. Până mâine vor fi toate dotate? La sigur.

În lipsa dozatoarelor, pasagerii spun că își dezinfectează mâinile în măsura posibilităților.

Acasă, când m-am pornit m-am spălat pe mâini. Merg până la bancă, iar când ajung acasă mă spăl. Nu mă rețin mult în oraș.

Acasă eu dezinfectez. Mă spăl pe mâini , apoil le dezinfecetez. Dacă mă duc undeva, iarăși le dezinfectez.

De patru zile, pe străzile capitalei au fost scoase toate troleibuzele și autobuzele de care dispune municipalitate, pentru ca oamenii să nu se îmbulzească. Șoferii și taxatorii sunt obligați să poarte măști de protecție și mănuși, iar vehiculele trebuie să fie doar pe jumătate pline, ca pasagerii să aibă destul spațiu între ei. De luni, regimul de muncă al unor categorii de angajați se va modifica, tot pentru a nu supraîncărca transportul public.

ION CHICU, PRIM-MINISTRU

Ministerele, Cancelaria de Stat, alte autorități administrative centrale, subordonate Guvernului vor avea un grafic special de activitate, începând cu luni. De la 7:30 dimineață până la ora 16:00. Pauza de masă 12:00-12:30.

În lupta cu noul coronavirus și nu doar, Organizația Mondială a Sănătății recomandă curățarea mâinilor fie cu apă și săpun, fie cu soluții pe bază de alcool.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram