/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/VIDEO/ Prețurile la carburanți au căzut din nou. Este a treia ieftinire în ultimele două săptămâni

missing
20 martie 2020, ora 23:00

În timp ce cererea pentru petrol este extrem de scăzută din cauza epidemiei cu noul coronavirus, prețurile la carburanți se topesc de la o săptămână la alta. Mai multe stații peco din țară au afișat astăzi tarife mai mici la benzină, motorină și gaz. Vestea i-a bucurat pe șoferi, iar unii au profitat de ocazie și chiar și-au făcut plinul. Experții economici susțin că acest fapt se datorează crizei provocate de coronavirus, dar și a neînțelegerilor de cartel dintre petroliștii mondiali.

Cătălin GORIA, REPORTER TV8

Unele stații peco au afișat deja noile prețuri la carburanți. Deci benzina s-a ieftinit cu un leu și costă 16 lei și 72 de bani, motorina s-a iefinit cu 60 de bani si costă 14 lei și 72 de bani, iar pentru un litru de gaz șoferii achită 9 lei și 97 de bani comparativ cu 10 lei și 15 bani care a fost prețul de ieri.

Șoferii se schimbau la față când vedeau noile prețuri afișate pe panourile informaționale.

„Minunat, măcar ceva pozitiv, dar și dinamica bolnavilor este pozitivă, asta bucură”.

„Eu cred că este destul de normal, pentru că la noi carburanții sunt prea scumpi”.

Unii șoferi și-au făcut plinul ca nu cumva peste noapte prețurile să crească înapoi.

„Mă bucur, mai bine pentru oameni cu criza care este acum! – O să faceți plinul? – Desigur, deja l-am făcut”.

Experții în economie menționează că acest lucru se datorează cererii mondiale scăzute din cauza epidemiei de coronavirus, dar și a unor neînțelegeri dintre cei mai importanți jucători din lume, precum Arabia Saudită și Rusia.

Veceslav IONIȚĂ, expert economic

„Acum prețurile au scăzut din cauza coronavirusului, crizei mondiale și războiului energetic între producătorii de petrol. Dacă înainte ei aveau înțelegeri de cartel și erau în defavoarea noastră și puneau prețuri mai mari, în prezent ei sunt în război unul cu altul”.

Acum o săptămână, carburanții s-au ieftinit cu 30-40 de bani în medie. Pe piața intrenațională, barilul de țiței valora zilele trecute 25 de dolari, fiind cel mai scăzut nivel din ultimii 17 ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram