(video) 49 de cazuri de coronavirus în Moldova: 28 de import și 21 de cazuri cu transmitere locală. Vezi care sunt localitățile

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat informațiile actualizate privind controlul infecției prin Coronavirusul de tip nou, la nivel național, unde a precizat numărul de cazuride infecție cu Covid-19, starea pacienților, despre platforma online ce urmează a fi lansată astăzi de către Ministerul Sănătății privind coronavirusul și despre stocul de teste pentru coronavirus în Republica Moldova.

Foto: UNIMEDIA

Ministra sănătății, Viorica Dumbrăveanu a declarat că „până la ora actuală avem 49 de cazuri, dintre care 28 de cazuri sunt de import din Italia, Marea Britanie, Franța, Cehia, Elveția, Ucraina. 21 de cazuri cu transmitere locală: Chișinău, Soroca, Hîncești.”

În același timp, Viorica Dumbrăveanu a precizat că timp de 24 de ore au avut loc 2319 chemări, dintre care 90 de pacienți cu suspecție la Covid-19, transportați la Chișinău pentru efectuarea testelor. Dintre acești 90, 76 sunt maturi și 14 copii.

„Noi avem teste pe care le aplicăm. În comparație cu Franța, care efectuează teste doar persoanelor aflate în stare gravă. Noi aplicăm și în cazul persoanelor suspecte, deseori nu un singur test, ci și două teste pentru persoanele care au o stare deja satisfăcătoare”, a menționat ministra Sănătății.

„Astăzi urmează a fi lansată de către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției sociale o platformă online, care va prezenta live infromațiile despre Covid-19, pe date segregate”, a conchis Dumbrăveanu.

Amintim că primul caz de coronavirus în Republica Moldova a fost înregistrat pe 7 martie 2020, fiind vorba de o femeie revenită din Italia. Ulterior au fost înregistrate alte 8 cazuri de infectare cu coronavirus la persoane revenite din Italia, țară afectată masiv de virus de tip nou, Covid-19.

Numărul persoanelor testate pozitiv la coronavirus a crescut rapid în Republica Moldova, actualmente fiind înregistrate 49 de cazuri cu Covid-19, dintre care o persoană a fost vindecată, iar o altă persoană a decedat.


Pub