Netflix reduce considerabil traficul în Europa pentru a preveni blocarea rețelei de internet

Netflix anunță că va reduce din calitatea imaginii în Europa, pentru a preveni un eventual blocaj al rețelei europene. Reducerea fluxului de biți se va efectua pe tot teritoriul Europei, timp de 30 de zile.

Foto: frandroid.com

Decizia a fost luată după ce Comisia Europeană a solicitat platformelor de streaming să limiteze traficul pe internet, pentru a preveni colapsul infrastructurii și pentru a păstra buna funcționare a acesteia în timpul crizei de coronavirus, scrie Reuters.

„Netflix a decis să reducă rata de biți la toate streaming-urile noastre din Europa, pentru 30 de zile. Estimăm că astfel se reduce volumul de trafic Netflix în rețelele europene cu aproximativ 25%, asigurând totodată o bună calitate a serviciului”, a declarat un purtător de cuvânt al Netflix.

Ca urmare a măsurilor de distanțare socială instituite în întreaga Europă pentru combaterea pandemiei de Covid-19, cererea privind capacitatea de conectare pe internet a crescut, fie că este vorba despre munca la distanță, procesul de învățare online sau divertisment. Acest lucru ar putea pune presiune asupra rețelelor, într-un moment în care acestea trebuie să fie operaționale la cel mai înalt nivel posibil.

Pentru a preveni congestionarea și pentru a asigura accesul la internet, comisarul UE pentru piața internă, Thierry Breton, a făcut apel la responsabilitatea serviciilor de streaming, a operatorilor și a utilizatorilor. Se recomandă ca platformele de streaming să ofere mai degrabă o calitate standard a transmisiei și să coopereze cu operatorii de telecomunicații. Aceștia din urmă ar trebui să ia măsuri preventive și de atenuare, încurajând utilizatorii să aplice setări care reduc consumul de date, inclusiv utilizarea rețelei Wi-Fi sau reducerea rezoluției pentru conținut.


Pub