Măsuri de precauție luate de biserici: Slujbele de duminică, organizate în aer liber, cu respectarea distanței sociale

Slujbele de duminică vor avea loc în curțile bisericilor, în aer liber, și doar respectând distanța socială, se arată într-un comunicat de presă. Decizia a fost luată în unanimitate cu Episcopii Markel și Nicodim, care au spus că vor conlucra cu conducerea țării, pentru a contribui la combaterea pandemiei cu Covid-19.

Foto: UNIMEDIA

Președintele țării Igor Dodon, în cadrul unei vizite în zona de nord a țării, s-a întâlnit cu doi ierarhi ai Mitropoliei Moldovei care ghidează spiritual enoriașii din nordul Moldovei: Episcopul de Bălți și Fălești, Markel și Episcopul de Edineț și Briceni, Nicodim.

În urma discuțiilor au decis ca sfintele liturghii din zilele de duminică să aibă loc în curțile bisericilor, în aer liber, cu respectarea distanței sociale dintre enoriași, lăcașele de cult să fie asigurate cu soluții dezinfectante necesare, iar activitatea tuturor școlilor duminicale să fie sistată.

Potrivit comunicatului, Episcopii Markel și Nicodim au manifestat susținere deplină față de acțiunile întreprinse de autorități, inclusiv cele ce țin de organizarea evenimentelor în masă. Potrivit lor, ierarhii și clerul Mitropoliei vor acționa în strînsă coordonare cu conducerea țării, cu serviciile sanitar-epidemiologice și vor lua toate măsurile necesare de protecție.

La data de 10 martie, toate manifestațiile publice au fost anulate.

Peste 3 zile, și anume pe 13 martie, Guvernul a anunțat, că slujbele în biserici vor fi interzise pentru două săptămâni.

Marți, Parlamentul a instituit stare de urgență în Republica Moldova, pentru următoarele 60 de zile, adică din 17 martie 2020 și până în 15 mai 2020.

Primul caz de coronavirus în Republica Moldova a fost înregistrat pe 7 martie 2020, fiind vorba de o femeie revenită din Italia. Ulterior au fost înregistrate alte 8 cazuri de infectare cu coronavirus la persoane revenite din Italia, țară afectată masiv de virus de tip nou, Covid-19.


Pub