O polițistă de Frontieră, diagnosticată cu Covid-19. Colegii săi, monitorizați de medici la domiciliu

O angajată a Poliției de Frontieră a fost diagnosticată cu Covid-19, după ce a fost supusă testului de laborator, la Spitalul Toma Ciorbă din capitală. Colegii care au contactat cu femeia sunt izolați la domiciliu și monitorizați de medici. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi.

Foto: tv8.md

Polițista de frontieră s-a adresat la spitalul Toma Ciorbă de acasă, având simptome ale Covid-19, cu o zi înainte de a fi testată pozitiv. „Este vorba despre colega noastră, care face echipă cu cei din Aeroportul Internațional Chișinău. Ieri a fost confirmat diagnosticul, este internată la Spitalul Toma Ciorba. Starea este satisfăcătoare”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră, Raisa Novițchi.

Colegii pacientei sunt autoizolați la domiciliu și vor sta 14 zile în carantină. „Toți colegii care au fost în tură cu angajata noastră sunt monitorizați de personalul medical al Poliției de Frontieră, sunt izolați la domiciliu. Colegii din secția medicală duc evidența tuturor persoanelor cu care a contactat bolnava”, a precizat Raisa Novițchi.

Așa cum traficul aerian a fost sistat temporar, la decizia autorităților, în Aeroport mai activează doar câțiva angajați care mențin regimul în punctul de trecere al AIC.

Numărul persoanelor testate pozitiv la coronavirus a crescut în Republica Moldova. Numai ieri, 19 martie, au fost confirmate 13 cazuri, actualmente fiind înregistrate 49 de cazuri cu Covid-19, dintre care o persoană a fost vindecată, iar o altă persoană a decedat.

Din totalul de cazuri confirmate, 28 de sunt de import, din țări precum Italia, Marea Britanie, Franța, Cehia, Elveția, Ucraina, iar alte 21 de cazuri sunt de transmitere locală.


Pub