S-au deghizat în polițiști și au deposedat o familie de banii de la cumătrie. Un suspect și-a primit sentința, la 3 ani de la infracțiune

Un bărbat de 30 de ani, membru al unei grupări criminale organizate, a fost condamnat de Judecătoria Orhei la 12 ani de închisoare pentru un atac tâlhăresc comis în orașul Șoldănești, în 2017

Foto: Getty Images/iStockphoto

Potrivit unui comunicat al PCCOCS, făptașul a pătruns în locuința unei familii cu copil nou-născut, împreună cu alți patru membri ai grupului criminal organizat din care făcea parte, au tăbărât asupra capului familiei, îmbrăcați în uniforme de polițiști, înarmați și cu cagule pe cap, cu scopul de a obține banii donați de invitații familiei la serbarea cumătriei.

Aceștia nu au prezentat legitimații de polițiști, dar au declarat că desfășoară o operațiune antidrog, invocând că victima ar deține substanțe narcotice cu scop de vânzare.

În baza acestui motiv inventat, așa-zișii „polițiști” i-au cerut suma de 5.000 euro pentru soluționarea problemei. Însă, atunci când victima le-a declarat că nu deține așa o sumă de bani, aceștia i-au legat mâinile, i-au aplicat adeziv pe gură și l-au bătut crunt, inclusiv cu ciocanul. Ca reacție la constrângerea la care a fost supusă victima, familia a cedat banii colectați la evenimentul de familie, precum și telefoanele mobile, ceea ce le-a cauzat un prejudiciu total de circa 48 de mii de lei.

În privința altui membru al grupului criminal organizat, la solicitarea procurorilor, acesta a fost condamnat pe 7 august 2019, la pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de 9 ani și 6 luni, după ce și-a recunoscut vina, iar cauza i-a fost judecată în procedură simplificată.

Prin sentința din această săptămână, la solicitarea procurorilor PCCOCS, a fost condamnat cel de-al doilea membru al grupului criminal originar din raionul Florești, cu vârsta de 30 de ani, care rămâne în stare de arest din primăvara lui 2019, până la rămânerea definitivă a sentinței. La această etapă, alți trei membri ai grupului criminal au fost anunțați în căutare.


Pub