(doc) Ultima oră! Orașul Sîngerei intră în carantină după ce în localitate a fost confirmat primul caz de infecție cu Covid-19, iar alte două persoane sunt suspecte

Orașul Sîngerei intră în carantină, după ce o femeie, recent revenită din Marea Britanie, a fost testată pozitiv cu noul coronavirus însă a reușit să contacteze cu aproape 30 de persoane până a fi internată. Decizia a fost luată astăzi în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale de la Sîngerei, în comun cu primarul orașului, Arcadie Covaliov.

Foto: primariasangerei.md

Solicitat de UNIMEDIA, primarul Arcadie Covialiov a declarat că a dispus instituirea carantinei în baza hotărârii Comisiei pentru Situații Excepționale care va intra în vigoare de mâine, 21 martie 2020, fără a fi specificată durata regimului de carantină.

În acest context, vor fi luate măsuri suplimentare pentru menținerea ordinii și securității publice.

Mai mult, atât la intrarea în oraș, cât și la ieșire, vor fi instalate două posturi de poliție, menite să supravegheze respectarea ordinii publice, dar și să verifice persoanelor și unitățile de transport care intră și ies din oraș.

Totodată, ieșirile nejustificate din case după ora 22:00 vor fi interzise. Polițiștii vor supraveghea orașul pe timp de noapte.

Totuși, Arcadie Covaliov ne-a declarat că transportul public nu va fi sistat, precizând că poate interzice oamenilor „să vină la cumpărături în oraș, să meargă la doctor sau să-și procure medicamente”.

Hotărârea Comisiei pentru Situații Excepționale din orașul Sîngerei / Sursa:UNIMEDIA
Dispoziția primarului Arcadie Covaliov de a institui carantina în orașul Sîngerei / Sursa:UNIMEDIA

Măsurile vin după ce în localitate a fost confirmat primul caz de infecție cu Covid-19. Este vorba despre o femeie, recent revenită din Marea Britanie. Primarul a declarat că aceasta a contactat cu mai multe persoane din ziua în care a revenit în țară. „Miercuri femeia a chemat ambulanța pentru că se simțea rău și a fost transportată la Chișinău. Testul a confirmat prezența infecției aseară, din păcate. Noi am identificat 27 de persoane care au intrat în contact cu pacienta”.

Mai mult, Arcadie Covaliov a declarat că în oraș sunt doi suspecți de infecție cu noul coronavirus. „Este vorba despre o familie. Așteptăm testele.”

Primarul orașului Sîngerei a declarat că municipalitatea a luat toate măsurile de precauție la timp. „Am fost primii în țară care am sistat activitatea pieței”, a precizat Covaliov.

Edilul a chemat populația la calm: „Noi întreprindem toate măsurile pentru ca să avem o profilaxie, o prevenție și o protecție pentru orașul Sîngerei. Toate serviciile sunt la datorie”.

La ziua de astăzi, 20 martie 2020, în Republica Moldova au fost înregistrate 49 de cazuri de coronavirus, dintre care o persoana a decedat, iar altele două au fost externate.


Pub