Patru persoane noi înregistrate cu coronavirus au fost în pelerinaj la Mănăstirea Poceaev, în Ucraina. Dodon: „Îndemn la responsabilitate”

Patru cazuri noi de import cu Covid-19 din Ucraina, înregistrate pozitiv astăzi în țară, sunt persoane care au plecat în pelerinaj la Mănăstirea Poceaev, iar unele cazuri cu transmitere locală, înregistrate tot astăzi, sunt după ce cetățenii au fost în contact direct cu cei veniți din Ucraina. Declarația aparține șefului statului, Igor Dodon, efectuată în cadrul ședinței Centrului Unic de Comandă privind gestionarea crizei provocată de virusul Covid-19.

„ Patru cazuri noi de import din Ucraina sunt după ce persoanele au plecat la Mănăstirea Poceaev. Cu toată stima pentru cei care vor să meargă la mănăstire în alte țări, noi toți suntem credincioși, și eu merg la biserică, vă rugăm să vă abțineți la ieșirea din țară la această etapă. Iresponsabilitatea unora duce la majorarea cazurilor pe intern. Cazul plecării la Mănăstirea Poceav, dar și un alt caz despre petrecerea care a fost dată, după ce o femeie s-a întors din afara țării sunt exemple. Suntem pregătiți pentru creșterea numărului de cazuri confirmate pozitiv cu Covid-19 în R. Moldova, dar îndemn la responsabilitate”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că astăzi au fost înregistrate alte 17 cazuri noi de infecție cu Covid-19, 12 sunt cu transmitere locală: 8 cazuri din Chișinău, 1 caz din Hîncești, 2 cazuri din Sîngerei, 1 caz din Ștefan-Vodă.

Alte cinci cazuri sunt de import. Este vorba despre patru cazuri din Ucraina și un caz din Rusia. 66 de cazuri cu Covid-19 sunt înregistrate în total în Republica Moldova, dintre care o persoană a fost vindecată, iar o altă persoană a decedat.


Pub