icon

Ion Chicu a invitat la discuție asociațiile de business

18-03-2020 17:59
3,067

Prim–ministrul Chicu a discutat problema efectelor evoluției situației epidemiologice asupra economiei naționale cu un grup de asociații de business. Reprezentanții mediului de afaceri au venit cu informații despre impactul restricțiilor, impuse în contextul răspândirii COVID-19, asupra operatorilor economici.

 

În cadrul ședinței a fost făcut un schimb de opinii referitor la modul în care ar putea fi susținuți oamenii de afaceri să depășească cu pierderi minime criza generată de evoluția epidemiei COVID-19.

 

„Situația extraordinară impune decizii extraordinare. Criza neapărat va genera pierderi,  dar împreună vom identifica soluții de reducere a pierderilor. Doar acționând împreună vom menține stabilitatea sistemului bugetar–fiscal. La moment, încasările la buget sunt în normă, cu 14%  mai mult decât în perioada similară a anului trecut. Trebuie să identificăm politicile și măsurile necesare pentru minimalizarea efectelor acestei crize”, a menționat Ion Chicu.

 

Ministrul Pușcuța a prezentat un set de măsuri menite să reducă efectele negative pentru business, printre care amânarea plăților la impozitul pe venit al persoanelor juridice, prelungirea termenului de depunere a unor declarații și rapoarte, instituirea unui moratoriu la controalele de stat, micșorarea TVA pentru sectorul HoReCa, scutirea unor întreprinderi de efectuarea auditului obligatoriu al situațiilor financiare ș.a.

 

Guvernatorul BNM a anunțat că există rezerve suficiente și Banca Națională intenționează să adopte măsuri de relaxare monetară. Au fost operate modificări în cadrul normativ, care permit băncilor comerciale o flexibilitate mai mare în relațiile creditare cu persoanele fizice.

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30