11:01:25 25.04.2024
Stiri

Plecările din PD vor CONTINUA, pentru că ar mai fi „două GRUPURI și un grupuleț neatribuit”. Coaliția PSRM – PD riscă să nu mai aibă 51 de deputați

Politică 20.03.2020 08:00 Vizualizări7368 Autor: Ziarul National
Plecările din PD vor CONTINUA, pentru că ar mai fi „două GRUPURI și un grupuleț neatribuit”. Coaliția PSRM – PD riscă să nu mai aibă 51 de deputați Facebook


Plecarea „grupului Candu” din Partidul Democrat (PD) nu ar fi rezolvat frământările din interiorul formațiunii conduse de Pavel Filip. În PD ar mai exista la ora actuală „două grupuri și un grupuleț neatribuit nimănui”, iar plecările vor continua. De acest lucru este convins deputatul grupului parlamentar „Pro-Moldova”, Vlad Cebotari.

Acesta a declarat că la grupul „Pro-Moldova”, desprins din PD, vor mai adera deputați democrați, deoarece aceștia nu sunt de acord cu procesele din interiorul formațiunii.

„Ei pot fi numiți oameni care nu sunt de acord cu procesele din PD. Apropo, eu nu eram în niciun grup. Am plecat, pentru că nu mi-au plăcut unele procese din partid. Pavel Filip nu a încercat să mă convingă să rămân. Domnul Diacov a încercat... Eu i-am informat că plec. Au mai fost și alte persoane (care au încercat să-l convingă n.r.). Le-am spus motivele mele”, a declarat Cebotari în cadrul unei emisiuni de la N4.

Întrebat dacă în fracțiunea PD mai sunt „oameni ai lui Candu”, Cebotari a spus: „Eu vă asigur că nu-s oamenii cuiva. Sunt oameni care au o anumită poziție față de anumite procese”.

Acesta a fost întrebat câți deputați nu sunt de acord cu poziția PD să se asocieze cu PSRM. „Sunt. (Când vor pleca din PD?) Vor pleca atunci când o să vină timpul. Scopul „Pro-Moldova” nu este să distrugă PD. Noi vrem să facem un partid de la zero, un partid cu oameni cărora le arde privirea, care împărtășesc aceleași idei cu noi. În PD rămân tot mai puțini oameni de acest fel”, a adăugat Cebotari.

Deputatul s-a arătat convins că majoritatea PSRM – PD, formată acum din 58 de legislatori, ar putea rămâne cu mai puțin de 51 de parlamentari.

„Sigur că da (nu va mai fi o majoritate formată din cel puțin 51 de parlamentari n.r.), fără dubii. Ați văzut reforme și idei geniale de la ei? Nu e adevărat că sunt în coaliție de câteva zile. E vorba de mai mult de jumătate de an de când sunt în coaliție. Eu nu am spus că e o problemă formalizarea coaliției. Am spus că e o problemă atunci când nu înțelegi unde te afli. Dacă faci lucrurile pe ascuns, atunci nu mai vrei să te asociezi cu acestea. Așa că am decis să nu încurc lucrurile și să plec. Deci, sunt două grupuri și un grupuleț neatribuit. Nu o să vă spun mai multe. Familia PD are problemele sale. Dacă ei vor considera că trebuie să scoată aceste lucruri afară, iar eu sunt sigur că așa va fi, mai ales că toată lumea știe. Ei singuri vor spune despre asta", a conchis Vlad Cebotari.

Amintim că, la finele lunii februarie, șapte deputați ai PD au părăsit fracțiunea și au format grupul parlamentar „Pro-Moldova”, în frunte cu Andrian Candu. Din acest grup fac parte Vlad Cebotari, Sergiu Sîrbu, Gheorghe Brașovschi, Eleonora Graur, Corneliu Padnevici și Grigore Repesciuc.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md