08:07:39 29.03.2024
Stiri

Un polițist de frontieră s-a infectat cu COVID – 19. Avertisment pentru politicieni și „primari de municipiu”: „O să răspundeți conform legii pentru dezinformări”

Social 20.03.2020 10:21 Vizualizări2560 Autor: Ziarul National
Un polițist de frontieră s-a infectat cu COVID – 19. Avertisment pentru politicieni și „primari de municipiu”: „O să răspundeți conform legii pentru dezinformări”


Printre cei 49 de cetățeni ai R. Moldova infectați cu COVID – 19 se numără și un polițist de frontieră. Acesta s-a contaminat cu temutul coronavirus în timp ce se afla la datorie. Informația a fost confirmată astăzi-dimineață de către președintele Igor Dodon.

Șeful statului le-a mulțumit medicilor și polițiștilor care se află „în prima linie” a luptei cu COVID-19. „Avem deja un polițist de frontieră infectat cu coronavirus”, a spus Dodon.

De asemenea, președintele a amenințat politicienii și „primarii de municipii”, care ar dezinforma cetățenii. Astfel, acesta a infirmat faptul că R. Moldova se confruntă cu o lipsă acută de teste pentru depistarea noului coronavirus, așa cum a afirmat Renato Usatîi.

CITIȚI și VIDEO // Raioanele cu cele mai multe cazuri confirmate de COVID-19: Autoritățile ASCUND faptul că au băgat în carantină un cămin din Chișinău

„Politicienii și primarii de municipii o să răspundă în fața legii pentru dezinformări. Nu sunt persoane cărora nu li s-au făcut teste. Celor care se adresează și prezintă simptome li se fac teste. Deja la 469 de persoane li s-au făcut teste. Nu e real să testezi toată populația, 3 milioane de oameni”, a menționat președintele.

Dodon spune că-i va găsi și pe cei care propagă pe rețelele de socializare diferite știri false, inclusiv că ero va costa 40 de lei, că elicopterele vor stropi cu soluție de asupra Chișinăului etc. „Voi credeți că nu vă prindem? Am dat indicații să fie toți găsiți. Pentru așa ceva o să faceți pușcărie. Și politicienii vor fi trați la răspundere administrativă”.

Sursa citată mai spune că Organizația Mondială a Sănătății anticipează că în R. Moldova vor fi 400 – 500 de infectați cu coronavirus.

„Noi suntem pregătiți pentru a face față la 1 500 – 2 000 de cazuri. Avem 1 000 de locuri în spitalele din Chișinău și alte 1 000 în raioane. Pot să vă mai spun că avem medicamentele necesare și 500 de ventilatoare. Așa că lăsați panica”, a adăugat Dodon.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md