VIDEO//Usatîi explică de ce numele lui Plahotniuc nu a fost introdus încă în baza de date Interpol. Momentul care le-a scăpat tuturor

by D M
Distribuiti mai departe...

Liderul Partidului Nostru spune că puterea de la Chișinău se îngrijește ca Plahotniuc să primească statutul de deținut politic și să nu mai fie anunțat în căutare de Interpol. El a explicat pe îndelete cum stau lucrurile la emisiunea “Politica Nataliei Morari”.

“Dosarul lui Plahotniuc va fi analizat la Lyon (Franța) de o comisie specială a Interpolului în luna aprilie. Această comisie se întrunește o dată la trei luni. Căutarea lui Plahotniuc a fost oprită până la clarificarea tuturor circumstanțelor. Datorită lui Viorel Morari, pe numele lui Plahotniuc a fost pornit un dosar penal pe jumătate fals astfel încât Interpol să-l declare pe Plahotniuc DEȚINUT POLITIC.

Dar cel mai important moment pe care l-au scăpat toți, și despre care trebuie să vorbească domnul Dodon, domnul prim-ministru, este de ce VITALIE PÂRLOG, șeful comisie pentru controlul fișierelor și membru al comisiei cu drept de vot( adică este parte a comisiei din care fac parte 7 persoane care decid, spre exemplu, dacă Plahotniuc rămână în urmărire sau este eliminat pentru statutul de deținut politic, în urmă cu două săptămâni) A FOST REALES pentru trei ani la funcția de președinte al acestei comisiei. Nu a fost rechemat de MAI, vă amintiți despre scandalul cu Fredolin Lecari…, iar cel mai grav e că Republica Moldova NU a făcut o interpelare la Interpol, așa cum am făcut eu când am cerut excluderea lui Pârlog din dosarul meu pentru că este omul lui Plahotniuc și există conflict de interese, iar Interpol a dat curs solicitării mele. Statul Republica Moldova NU a făcut ceva similar, iar el(Pârlog) știe tot ce se întâmplă și-i comunică lui Plahotniuc.

Ceea ce încerc să vă explic e că PRIN EFORTURILE unora, Plahotniuc va fi decorat cu medalie pentru curaj, iar Dodon FACE TOT CE POATE pentru ca fostul democrat să rămână ÎNCĂ MULT TIMP în afara țării”, a spus în încheiere Usatîi.

Fostul Ministru al Justiției din perioada guvernării comuniste, Vitalie Pârlog, deține funcția de șef al Comisiei de control a fișierelor de la Interpol încă din anul 2017, adică de când a renunțat la fotoliul de șef al SIS, după doar două luni de activitate.

De ce Plahotniuc ar putea să nu mai ajungă în Republica Moldova?

De ce numele lui Vlad Plahontiuc încă nu a fost introdus în baza de date Interpol și de ce Plahotniuc ar putea să nu mai ajungă în Republica Moldova?

Опубликовано Politica Четверг, 19 марта 2020 г.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...