Coronavirus – O femeie din Honduras diagnosticată cu COVID-19 a născut un copil sănătos

by D M
Distribuiti mai departe...

O femeie diagnosticată cu COVID-19 a născut la un spital din Tegucigalpa, capitala Honduras, un bebeluş sănătos după 32 de săptămâni de sarcină, a informat ministrul adjunct al sănătăţii al acestei ţări, Roberto Cosenza, citat de EFE.

Este vorba de o naştere pe cale naturală care a avut loc la Spitalul San Felipe din Tegucigalpa, a precizat ziariştilor Cosenza, potrivit căruia atât bebeluşul cât şi mama vor fi transferaţi la secţia de boli nosocomiale cu specialităţi pediatrice unde vor fi supuşi unei serii de analize.

El a precizat că nou-născutul va fi atent monitorizat, având în vedere că mama a stat mai multe zile izolată la Spitalul Cardiopulmonar, din Tegucigalpa, după ce a fost testată pozitiv cu noul coronavirus.

Femeia în vârstă de 42 de ani, al cărui nume nu a fost dat publicităţii, a venit în Honduras pe 4 martie după o călătorie în Spania.

Pacienta a ajuns pe Aeroportul Internaţional Toncontín dinTegucigalpa, iar pe 9 martie s-a prezentat la spital cu simptome suspecte de coronavirus, astfel încât a fost imediat activat protocolul stabilit şi s-au făcut testele corespunzătoare, obţinând rezultatul în mai puţin de 24 de ore.

Ministrul sănătăţii, Alba Consuelo Flores, a confirmat joi alte 12 noi cazuri de COVID-19, ridicând la 24 numărul total al contagierilor în ţară, astfel încât autorităţile au extins la şapte localităţi starea de urgenţă „absolută” cu restricţionarea deplasării persoanelor, pentru a frâna extinderea virusului.

Alba Consuelo Flores a precizat că între noile cazuri de contagiere se află şapte femei cu vârste cuprinse între 15 şi 68 de ani şi cinci bărbaţi de între 20 şi 75 de ani.

AGERPRES


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...