(video) Încă 17 cazuri noi de coronavirus au fost confirmate în Moldova

Coronavirus Lab Results REUTERS TT

Încă 17 cazuri noi de coronavirus au fost confirmate în Moldova. Anunțul a fost făcut de ministra sănătății, Viorica Dumbravanu, după ședința Centrului Unic de Comandă. Astfel, în Republica Moldova sunt înregistrate 66 de cazuri pozitive de coronavirus.

„ Au fost testate 90 de cazuri suspecte dintre care 17 s-au confirmat. Dintre acestea, cinci cazuri sunt de import (patru cazuri din Ucraina și un caz din Rusia) și 12 sunt cu transmitere locală. Persoanele suspecte sunt plasate la două instituții medicale. Dacă acestea sunt testate pozitiv, sunt transferate la «Toma Ciorbă», pentru că este o instituție medicală specializată în tratarea acestei infecții”, a declarat ministra.

Ministerul Sănătății a lansat platforma care îți arată în timp real evoluția numărului de cazuri în Moldova. Platforma mai conține și o hartă interactivă care arată vizual repartizarea cazurilor pe regiuni. Linkul la platformă se găsește AICI.

Reamintim că parlamentul a aprobat marți, 17 martie, Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind declararea stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova în perioada 17 martie-15 mai 2020.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente